Officiellt: Kalmar FF värvar Starke Hedlund

bet365

Sebastian Starke Hedlund skriver på för Kalmar FF

Kalmar FF har gjort klart med mittbacken Sebastian Starke Hedlund. Den svenske U21-landslagsmannen har skrivit på för tre säsonger och kommer närmast från GAIS.

På lördagsmorgonen presenterade Kalmar FF ett nyförvärv via klubbens officiella hemsida inför den kommande försäsongen. Det handlar om den unge mittbacken Sebastian Starke Hedlund, 20, som representerade GAIS i Superettan under hösten efter tre år i Schalke 04:s ungdomsakademi. Innan dess fostrades han i Älvsjö AIK (2000-2009) och IF Brommapojkarna (2009-2012).

Hedlund har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger och ansluter till truppen i december när försäsongsträningen drar i gång. 20-åringen har meriter från de svenska ungdomslandslagen ända från U17 upp till U21-nivå.

Spelade varenda sekund i GAIS

Så här uttalade sig Kalmars sportchef, Thomas Andersson Borstam, efter att övergången blivit klar:

– Sebastian har trots att han bara är 20 år hunnit skaffa sig stor erfarenhet. Det är en spelskicklig mittback med ledaregenskaper som har en oerhört professionell inställning till sitt fotbollsspel.

Mittbacken spelade 15 matcher för GAIS i Superettan efter ankomsten i juli 2015 och missade inte en enda minut. På meritlistan finns också 56 matcher för Schalkes U19-lag samt 8 matcher för reservlaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply