Officiellt: Goitom återvänder till AIK och Krpic ansluter

Officiellt: Goitom återvänder till AIK och Krpic ansluter

Anfallarna är ett välkommet tillskott i klubben

AIK har efter vinterfönstrets försäljningar varit i ett stort behov av nya anfallare, och under fredagens presskonferens kan man äntligen presentera två nyförvärv i form av Henok Goitom och Sulejman Krpic.

AIK hade förra året en stark säsong, där man hamnade på en andraplacering tillslut, enbart sex poäng efter ligavinnarna Malmö FF. Man hade en stark offensiv, med den unge och mycket lovande Alexander Isak, som det talade som runt om i Europa. Men i vinterns transferfönster stod det klart att Isak lämnade klubben, efter otaliga ryktesgångar, och anslöt till Borussia Dortmund istället. Chinedu Obasi lämnade också under transferfönstrets sista dag, för Schalke 04, och AIK stod därmed med en mycket tunn offensiv.

Under fredagens presskonferens kan AIK nu presentera att man har gjort klart med två nyförvärv i form av Henok Goitom, återvändaren, samt nyförvärvet Sulejman Krpic.

– Vi har gått utifrån egenskaper först och främst. I det här fallet har vi fastnat för två spelare eftersom det är det som vi tror gör oss så pass kompletta som vi kan bli inför en säsong, säger sportchefen Björn Wesström på presskonferensen, via Fotbollskanalen.

Det sägs ha funnits oenigheter mellan Goitom och klubben, efter att de inte lyckades fixa ett nytt kontrakt utan Goitom istället gick som bosman. Detta förnekar Wesström nu bestämt till.

– Det kunde inte vara mer fel. Jag har aldrig varit gladare än nu när jag får hälsa Henok Goitom tillbaka till AIK, säger Wesström.

– Det har ju bara gått ett år men det känns som att det var längesedan. Det är en otrolig glädje. Otroligt skönt att det blev klart till slut. Både för min fru och för min dotter. Det känns jättekul, säger Goitom själv om hela situationen.

Gotiom har skrivit på ett kontrakt över två år, medans Krpic har ett treårskontrakt på AIK:s lönelista.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply