bet365

Officiellt: Alex Pereira lämnar AIK – återvänder till AFC United

Ytterbacken lämnar AIK – får inte förlängt lån

AIK hade kris på ytterbackspositionen en bit in på försäsongen, och då lånade man in brasilianske Alex Pereira från AFC United. Han imponerade till sig ett förlängt lån till säsongen ut, men nu tar det stopp för 33-åringens tid i klubben. AIK meddelar att spelaren inte får förlängt.

Alex Pereira lånades in till AIK i våras för att täcka upp på positionen som vänsterback för Nils-Eric Johansson, då det var brist på back up-spelare där. Patrick Kpozo var klar för klubben sedan tidigare, men han skulle ansluta först i sommar. Det var också till sommaren som Pereiras lån sträckte sig, men efter ett par fina insatser fick han förlängt med klubben fram till säsongens slut. Nu väljer dock AIK att inte förlänga ytterligare med ytterbacken.

– Alex kom på lån till AIK som en kortsiktig lösning för att balansera upp egenskaperna i kvoten ytterbackar inför säsongen. Han har med sin professionalism och sin personlighet bidragit både på och utanför fotbollsplanen på ett föredömligt sätt. Vi önskar honom all lycka framöver, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till hemsidan.

”Jag kommer alltid att följa AIK”

Det verkar som den 33-årige brasilianaren glatt kommer att kunna se tillbaka på sin sejour i Gnaget.

– Jag vill tacka alla inom klubben som har trott på mig och stöttat mig sedan dag ett, tränare, spelare, naprapater och självklart alla supportrar. Jag är stolt över att ha representerat en så fin klubb som AIK med så fantastiska fans. Framöver kommer jag alltid att följa AIK och hoppas att det går bra för klubben i framtiden. Tack för allt, säger Pereira till hemsidan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply