bet365

Nu är vi med i striden igen – Vad gör vi härnäst?

Jag skrev i mitt förra blogginlägg om hur viktig matchen mot Helsingborg kunde vara, och att vi faktiskt hade en ganska stor chans att vinna matchen. Så blev också fallet, vi vände ett 0-1 till 2-1, dock med en man mer på planen. Peter Larsson fick se det gula kortet två gånger, vilket resulterade i att han även fick syna det röda tidigt i den andra halvleken. Då kopplade vi greppet om spelet och kunde till slut vända matchen genom Celso Borges och Kwame Karikari. Den förstnämnde dunkade upp en vänstervolley mot Pär Hanssons bortre kryss, ännu ett otroligt snyggt mål från Gnaget. Det var dock otroligt svettigt under hela matchen, men i slutändan blev det såklart en rolig match för alla vi Gnagare.

Andreas Alm blev utvisad efter att ha varit lite för vild och hård mot domarna och blev uppskickad på HIFs hemmaläktare. Hur fan kan Helsingborg göra något sådant? Har de ingen bättre plats att skicka de utvisade tränarna än mitt bland en massa arga motståndarfans? Nu blev det i alla fall inget kaos på läktaren, och det var väl tur det.

Prestation: ++++, jag skulle gärna ge en femma i betyg, men det hade varit om vi inte hade varit en man mer. Trots det var det en mycket stark vändning. Stabilt försvarsspel och i omgångar kreativt anfall.

Matchens Lirare: Per Karlsson. Vart ska man börja? Han hade en felfri match, jag vet inte hur många nyckelbrytningar han gjorde, men man kan inte räkna upp de på fingrarna i alla fall. Helsingborg hade bollinnehavet i nästan hela matchen fram tills utvisningen, och vi ska tacka Per att vi inte hade ett större underläge att vända. Man förstår att han är Andreas Alms absoluta förstaval bland mittbackarna.

*****

Som sagt, nu är vi med i toppstriden igen, vad gör vi då?  Jo, det vi helt enkelt måste göra är att reda ut en ganska månad härnäst. Under juli kommer vi att möta Mjällby och Syrianska, vilket är två matcher vi ska vinna, medan problemet är att vi möter BK Häcken två gånger om. Göteborgarna spelade ut Malmö totalt samtidigt som vi vann mot HIF, då de vann med hela 3-1 på bortaplan. Moestafa El Kabir blixtrade till totalt, och även om han är en av de bästa i ligan var det här i en klass för sig. Han serverade Makondele med två fenomenala passningar och gjorde ett själv.

Vad ska vi då göra för ta maximala poäng i dubbelmötet? Det är är vad jag tror:

1. Kontrollera El Kabir – Holländaren har gjort tio mål än så länge under årets Allsvenskan. Han är utan tvekan Häckens farligaste vapen i anfallet, och när han inte gör mål, då serverar han någon annan. En spelare som är för bra för sitt lag helt enkelt, men samtidigt en spelare som vi måste ha kontroll på. Vi måste ligga nära på honom, gärna att Helgi Danielsson till exempel har honom att markera lite extra. Om han rinner igenom för enkelt kan det stå oss dyrt.

2. Vara täta i försvaret – Jag tror att det rätta man kan göra mot Häcken är att spela ett ganska lågt försvar coh låta de komma till oss istället för att vi rusar upp för vinna tillbaka bollen. De är så snabba och tekniska i anfallet att våra ytterbackar skulle kunna bli straffade lätt, och då tänker jag framförallt på Nisse. Alex och Per måste vara stabila som mittbackar återigen och vara beredda på att täcka långskott som kan komma om vi vaktar straffområdet och pressar ut Häcken därifrån. Kenny måste vara detsamma i målet.

3. Spela enkelt – Vi måste spela enkelt i anfallet för att luckra upp Häckens försvar. Inga onödiga dribblingar som saktar ner spelet, utan många passningar och vi kan göra både ett och två mål. Man måste ju tänka på att Häckens försvarare tränar mot de bollskickliga anfallarna varje dag och vet hur man hanskas med sådana, och då måste vi spela annorlunda. Det var till exempel inget sammanträffande tror jag att Tokelo Rantie, Allsvenskans dribblingskung, inte kom igenom försvaret mot just Häcken.

Framåt stolta AIK, vi tar tolv poäng av tolv möjliga i juli!

Å vi e AIK

Hektor Säll

 

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply