AIK vs Djurgården – Bäst kombinerad startelva inför AIK vs DIF match i Allsvenskan!

bet365

Djurgården vs AIK startelva – här är den bästa startelvan inför Djurgården – AIK match i Allsvenskan idag!

Vad blir det för Djurgården vs AIK startelva idag? Hur ser DIF vs AIK laguppställning ut? Under söndagseftermiddagen sparkas det prestigefyllda mötet mellan AIK och Djurgården igång klockan 15:00 på Friends Arena. Stockholmsderbymatchen mellan DIF och AIK är en match som på förhand är laddad då mycket står på spel. Det handlar inte bara om äran utan även poäng som i slutändan kan komma att bli viktiga.

Så frågan är vilket av lagen som vinner dagens Tvillingderby – blir det Djurgården eller AIK?  Här går vi igen den lagens laguppställningar och kombinerar i ihop den bästa möjliga startelvan inför matchen mellan DIF och AIK. SE & SPELA PÅ FOTBOLL LIVE >

Djurgården vs AIK startelva - här är den bästa startelvan inför Djurgården - AIK match i Allsvenskan idag!

Startelvan Djurgården vs AIK – bästa Djurgården och AIK startelva och laguppställning inför Stockholmsderbyt idag!

AIK går in i derbymatchen med en seger senast i ryggen, då de i slutminuterna lyckades med att besegra Häcken 3-2 borta. Djurgården däremot åkte på stryk mot IFK Göteborg och kommer med all säkerhet gå in i matchen med mycket revanschlusta. Båda lagen har diverse skador och nyckelspelare på bänken, vilket såklart kan komma att påverka utgången.

AIK har under den senaste tiden haft en del rykten som har cirkulerat runt truppen, då nyheten om att tränare Andreas Alm skulle få sparken hann komma ut innan det gjordes officiellt. In kom istället gamle tränaren Rikard Norling, som tränade klubben mellan 2005 och 2008. Detta innebär en snabb omställning för AIK och något som kan väga över åt både det positiva såväl som det negativa hållet för de gulsvarta. Djurgården har hållit en lägre profil och försöker enbart att fokusera på sig själva för att få ut bästa möjliga resultat.

Även om matchen i sig inte innebär någon titelstrid eller liknande så finns det mycket rivalitet mellan klubbarna och Rikard Norling och Mark Dempsey kommer med största sannolikhet inte vika ner sig för att ge bort några poäng och därför ställa upp med bästa möjliga laguppställning. Men vilka spelare tar plats i vår kombinerade startelva? I den här listan går vi igenom AIK och Djurgårdens bästa spelare den här säsongen utifrån statistik. Se och spela på fotboll live =>

Djurgården – AIK odds – vem vinner enligt oddsen?

1 X 2
Odds AIK Djurgården 1X2: 2,32 3,30 3,45
       
1X 12 2X
Odds AIK Djurgården 1X, 12 & X2 1,34 1,36 1,66
Lägg ditt spel hos Betsson =>
JA NEJ
Odds båda lagen gör mål (BLGM): 1,94 1,82
Ö 2,5 mål U 2,5 mål
Odds Över/Under 2,5 mål: 2,28 1,63

Läs mer om Djurgården-AIK laguppställning & Head-to-Head statistik. Du hittar de senaste oddsen här =>

Djurgården vs AIK laguppställning med den bästa startelvan inför dagens match i Allsvenskan!

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: vem vinner Allsvenskans skytteliga 2023?, lag att släppa in flest mål i Allsvenskan och vilka lag åker ur allsvenskan 2023?. Men först ska vi gå igenom den bästa kombinerade startelvan med spelare från AIK och Djurgården. Listan är gjord utifrån statistisk som utgår från antal spelminuter, räddningar, brytningar, mål och passningssäkerhet. Formationen är 4-4-2.

Målvakt – Andreas Isaksson (DIF)

Patrik Carlgren i all ära men Andreas Isaksson är en klass bättre. Även om Erik Hamrén inte blivit känd som den fingerkänslige matchuttagaren så säger det ändå något att Carlgren var tredjemålvakt bakom Isaksson. Egentligen skulle Andreas Isaksson kunna spela på högre nivå än Allsvenskan men vill komma hem och till sitt älskade Djurgårn’. Och det är något blåränderna ska vara riktigt glada över, han har redan hunnit bli poängräddare flera gånger om.

Högerback: Haukur Heidar Hauksson (AIK)

Den isländske högerbacken har ordentligt med rutin, kanske inte den moderne offensive ytterbacken man kan se hos de europeiska topplagen men han sköter jobbet defensivt. Hög lägstanivå.

Mittback 1: Per Karlsson (AIK)

Per Karlsson är en kraft att lita på i AIK:s mittförsvar. Har spelat sedan 2003 i AIK och utöver mindre lånesejourer har han varit klubben trogen. Han har varit med och vunnit såväl SM-guld som Svenska Cupen med laget och är alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. Stark i luftrummet och inger trygghet.

Mittback 2: Sauli Väisänen (AIK)

Stark finsk försvarare och precis som sin mittbackskollega Per Karlsson håller Sauli tätt bakåt. Han är fortfarande ung (22 år gammal) men visar redan på ett väldigt moget spel. Få individuella misstag.

Vänsterback: Nils-Eric Johansson (AIK)

Nisse Johanssons är en av landets, kanske till och med världens mest rutinerade vänsterback. Hela 590 tävlingsmatcher i karriären är minst sagt slående. Hade han varit en ung talang idag hade han med största sannolikhet blivit mittback då han saknar tekniken och spelförståelsen i offensiven. Bakåt är han däremot tätare än väggar i kärnkraftverk, en riktig krigare.

Högermittfältare: Magnus Eriksson (DIF)

Oerhört viktig i speluppbyggnaden, slår fina inlägg och tar sig ofta in i banan från kant för att skapa utrymme på kanten. Ryktet gäller att han köptes in för 3MSEK vilket för Djurgården är mycket, men han har visat värdet för pengarna.

AIK vs DIF - Bäst kombinerad startelva inför AIK vs Djurgården match i Allsvenskan!

Central mittfältare 1: Ebenezer Ofori (AIK)

Ebenezer Ofori kom 2013 till AIK från New Edubiase, då var han först och främst en vänsterback. Numera används han  ofta i rollen som defensiv mittfältare. Likt Andreas Isaksson i Djurgårdsmålet så kan nog Ofori spela på betydligt högre nivåer än Allsvenskan, ingen dum gissning att tänka sig en flytt i Januari. AIK-supportrarna ska skratta sig lyckliga för att de har en spelare av den digniteten.

Central mittfältare 2: Kevin Walker (DIF)

Han är kapten och spelmotor. En oerhört viktig spelare för Djurgården, när han inte är med känns anfallarna oerhört isolerade. Förutom att han sjunger bra (åtminstone enligt vissa) så har han en beundransvärd högerfot. Förutom vassa passningar så är han ett tungt vapen vid hörnor och frisparkar.

Vänstermittfältare: Othman El-Kabir (DIF)

Bosse Andersson, Djurgårdens sportchef, har återigen prospekterat och funnit guld. Med sin snabbhet öppnar Othman upp ytor och ger passningsalternativ. Används han på rätt sätt så är han nästintill ostoppbar. Har dock problem med kontinuiteten, kan vara kung den ena dagen för att försvinna den andra.

Anfallare 1: Mathias Ranégie (DIF)

Under våren kändes Mathias som en Andy Carroll i Liverpool, men med tränarbytet har han blommat ut fullständigt. På de sex senaste matcherna har det blivit två mål och tre assist, vidare ställer han till mycket oreda för motståndarna. Stark i luften och svårstoppad.

Anfallare 2: Michael Olunga (DIF)

Om Ranégie har fått ett lyft vid tränarbytet så har Olunga åkt rymdraket. Han var fullständigt utspottad under våren och stora delar av sommaren, sedan sa det ”poff” och målen rasar in. Under Pelle Olsson spelade han 14 matcher men gjorde 0 mål, under Mark Dempsey 6 matcher och 7 mål. Helt osannolik utveckling, i storform. Liksom Ranégie är Michael också stark i luften, har fått fansen att nästan glömma försäljningen av Sam Johnson.

Djurgården vs AIK startelva inför match i Allsvenskan!

Mer info om AIK – Djurgården i Allsvenskan

Du kan streama AIK mot DIF hos discovery+ live online!  AIK Djurgården live stream? Speltips AIK DIF? Oddset AIK DIF? AIK DIF odds tips! Se även AIK DIF startelvaAIK DIF startelva, AIK DIF laguppställning och AIK DIF Head to Head statistik! Varför krångla med fulstream för att se AIK DIF live stream gratis när du köpa AIK vs DIF live stream online! För dig som vill se mer fotboll kolla discovery+ som sitter på några av de bästa rättigheterna. Du kan även se mer sport och fotboll hos C More Sport som sitter på några av de bästa rättigheterna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply