Derbyspecial del 2 – Ett dåligt resultat för båda lagen

Känslan dagen efter det första derbyt någonsin på Friends Arena? Som en bakfylla ungefär, fast utan några större mängder alkohol. Matchen blev aldrig det man hade hoppats på då den var väldigt långsam, vårt sjungande på Norra Stå kändes efter ett tag meningslöst och som gräddet på moset kom jag hem till Linköping klockan tre på morgonen med skola dagen efter. Ibland är det inte lätt att vara gnagare in i själen och samtidigt bo så pass långt ifrån vår hemmaborg.

Det blev en drömstart för AIK, då Kennedy Igboananike hittade nätet mot sin gamla klubb. Ex-Djurgårdaren valde då att inte fira, trots fjolårets dispyter mellan spelare och klubb. Jag måste bara säga att det kan ha varit en av de värre returerna jag sett på länge som Kenneth Höie släppte på Henok Goitoms skott. 

Båda lagen hade svårt att hitta målchanser, framförallt Djurgården som hade svårt att få igång ett farligt spel i AIK:s defensiva tredjedel, medan AIK trots allt hade en ledning som de kunde bevaka istället för att jaga. 

När andra halvlek startade, det efter uppehåll efter AIK-fansens bengalers rök hade täckt planen, såg jag att Henok var utbytt för Robin Quaison. Fan, vem som helst förutom Goitom. Vårt anfall var väldigt uddlöst under andra halvlek, men vi väntade frenetiskt på att 2-0 skulle sitta. Istället ramlade kvittiringen in från Amadou Jawo, efter brunkande med Per Karlsson får Elfborgs-lånet en liten tåfjutt som går in. Matchens andra och lika fula mål.

Det var vi som tryckte på mest kändes det som, rätta mig om jag har fel. Trots det var vår hetaste målchans en halkfrispark från Celso Borges, om man räknar bort Kennedys halvchanser som han i slutändan brnde allihop.

För Djurgården blir fortsatt bottenstrid, och AIK kan halka ner ett flertal placeringar i tabellen. En dålig match som innebar ett dåligt resultat för båda lagen.

Prestationsnivå: 2/5, tur bara att Djurgården var lika dåliga som oss.

Matchens lirare: Svårt att säga. Kennedy såg ändå farlig ut största delar av matchen och hotade försvaret med sin kvickhet. Sedan gjorde han ju vårt enda mål så det får bli #21, Kennedy Igboananike. 

 

Å vi e AIK

Hektor Säll

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365