Carlos Strandberg avstängd av AIK efter stryptag

Carlos Strandberg avstängd av AIK efter stryptag

Tog strypgrepp på lagkamraten

Det var i gårdagens match mellan AIK och Falkenbergs FF som AIKspelaren Carlos Strandberg tog ett stryptag på sin lagkamrat Daniel Sundgren efter att ett mindre bråk brutit ut och nu meddelar klubben att spelaren stängs av i en match.

Stockholmslaget AIK spelade igår, fredag, match mot Falkenbergs FF. Det var en spännande match som slutade 3-1 till AIK, men trots detta var det inga glada miner i slutet av matchen. Ett mindre bråk utbröt mellan AIK-lagkamraterna Carlos Strandberg och Daniel Sundgren, vilket kulminerade i att Strandberg tar ett stryptag på Sundgren. Situationen löstes upp men skadan är redan skedd.

AIK har själva släppt ett uttalande på sin officiella hemsida efter incidenten där de meddelar att de kommer att stänga av Strandberg en match, vilket innebär att han inte kommer att vara tillgänglig då Stockholmslaget möter Gefle FF på måndag.

– Det är viktigt att både poängtera och visa att AIK-stilen gäller i föreningen oavsett om man är en knattespelare eller om man spelar för klubbens representationslag. Den här handlingen var ett stort avsteg ifrån vad AIK-stilen är och Carlos är som en konsekvens av det – och som en del av den handlingsplan som nu upprättas – inte tillgänglig för spel i måndagens bortamatch mot Gefle IF FF, säger AIK Fotbolls chefstränare Rikard Norling, som fattat beslutet med AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Det var den 31 mars 2016 som AIK kom överens med Carlos Strandberg och hans klubb PFC CSKA Moskva om en lånedeal som sträcker sig till och med 18 juli. 20åringen har hittills spelat tio allsvenska matcher och gjort sju mål för klubben. Strandberg själv har även gått ut med ett uttalande om händelsen.

– Jag är ledsen och lovar att det aldrig kommer att ske igen. Jag ber om ursäkt till min lagkamrat och alla i AIK, sade Strandberg enligt SVT Sport.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply