bet365

Borges svävar över Solna med vingar av pengar

AIK kommer att representeras under nästa års VM i form utav Celso Borges. Costa Ricanens äventyr i Brasilien kommer att ge AIK minst en miljon – men det kan bli mycket mer än så.


Först och främst vill jag säga grattis till vår härliga Celso Borges. Det är helt makalöst att han och hans Costa Rica knipit en plats till VM 2014 i Brasilien. Vår mittfältskugge har varit lika viktig för Costa Rica som han är för AIK, med flera viktiga mål, assister och andra matchavgörande insatser. Man glömmer inte det där långdistansmålet han gjorde mot Panama, om ni har missat det, se det här: http://www.youtube.com/watch?v=k0-Es4Vnk_8 (målet kommer 1:08) 

Det är dock inte bara kul för Celso, utan även AIK får hurra lite. Det är dags att tömma badkaret, för snart kan det vara dags att bada i pengar, då flera miljoner kan åka in på bankkontot nästa år. Gnaget kommer få en dryg miljon kronor bara för att Celso överhuvudtaget deltar i mästerskapen som ersättning. 

En inte lika glädjande guldfontän är att Celso måste lämna Solna för att vi ska få känna smaken av rikedom. Spelarens agent har tidigare menat att Borges kommer att lämna klubben nästa sommar, men att han stannar tills efter turneringen spelats för att se vilka intressenter som finns då. Om han gör mästerskapet lika bra som kvalet lär det finnas många intresserade klubbar i Premier League, La Liga, Serie A och många andra större ligor, och prislappen lär vara med allsvenska mått mätt väldigt hög. Låt säga att Borges lyckas göra ett mål och en assist på tre gruppspelsmatcher och lyckas locka till sig intresse från t.ex. Cardiff eller West Ham. Då kan de vara villiga att betala 3-5 miljoner pund, då Celso fortfarande är ung, och det kan översättas till dryga 30-50 miljoner kronor. Räcker ett badkar till det.

Självklart skulle jag vilja att Borges skulle stanna för alltid, då han är en underbar spelare och person, men om vi ska vara realistiska så lär det inte hända. Det är fullt förståeligt att Celso vill testa sina vingar i de större ligorna i Europa, men för tillfället svävar han över Solna med vingar av pengar. Om han lämnar för en större klubb kan vi bara tacka honom för allt han gjort för oss, men även för de eventuella pengarna han lämnar hos oss. Tänk vad man kan investera i laget för de där miljonerna.

*****

I mitt förra blogginlägg kritiserade jag polisnotorna som bland annat AIK måste betala. Dagen efter ser jag nyheterna om att Beatrice Ask vill slopa lagstiftningen. Sammanträffande? I think not.

Skämt åsido, detta är underbart. Även om vi måste betala de polisnotor vi har just nu kan vi glädja oss åt att vi inte behöver betala för dessa i framtiden, och så småningom kan AIK sänka biljettpriserna igen.

*****

Jag känner att jag bara har pratat om pengar i mina två senaste blogginlägg. Det kanske är jag som är en pengakåt vampyr i en fin kostym? Nä men jag ska skriva om något annat nästa gång.

Å vi e AIK

Hektor Säll 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply