Backen vill förlänga med AIK: ”Stannar så länge de vill ha mig”

bet365

Han har fått mer speltid än väntat i AIK, och han har gjort det bra. Nu hoppas den ytterbacken att han får förlängt med det stockholmska storlaget.

Den 31 juli löper Alex Pereiras låneavtal med AIK ut, och om han får förlängt återvänder han till Superettan-klubben AFC United. 33-åringen gjorde sitt första mål i den svarta tröjan i Gnagets senaste match, nämligen i en 4-2-vinst mot Elfsborg. Det kan också bli hans sista match för AIK.

— Om det här var min sista match så lämnar jag AIK med huvudet högt, med känslan av att ha utfört mitt uppdrag på ett bra sätt. När jag kom hit sa jag att jag ville visa att jag hade kapacitet att spela i ett stort lag som AIK. Att göra mitt första mål i AIK-tröjan… Det var en speciell känsla, säger brassen till Dagens Nyheter.

Själv vill vänsterbacken stanna i AIK och inte återvända till Superettan.

— Jag stannar så länge AIK vill. Det är de som bestämmer. Ingen har talat med mig än, men jag hoppas att AIK kommer till mig med ett kontraktsförslag, säger Alex Pereida till Dagens Nyheter.

AFC United kan gå med på att släppa honom

AFC United vill dock behålla sin skicklige försvarare om de själva fick bestämma, det menar klubbens sportchef Azad Budak.

— Helst vill vi ha tillbaka honom, så känns det nu. Det är en bra fotbollsspelare och han skulle vara väldigt nyttig för oss, säger Budak till Matchdax.

Budak kan dock inte bekräfta om det pågår några förhandlingar mellan klubbarna.

– Det är svårt att svara på, det får vi ta då om det blir aktuellt. Då får vi tänka och se, säger Budak till Matchdax.

Sportchefen menar dock att om AIK skulle vilja förlänga med spelaren skulle man se till Pereira egna önskan, vilket förmodligen skulle vara att tacka ja till förlängt med Gnaget.

– Det förs inga diskussioner alls just nu. Spelare vill alltid spela så högt upp som möjligt, sen är AIK inte en liten klubb heller. Han har gjort det bra ifrån sig där. Det är ganska natuligt att han vill vara kvar där, säger han till sajten.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply