Andreas Alm imponerades av AIK-talangerna: ”Helt sjukt”

AIK-tränaren lyrisk över klubbens talanger

AIK spelade en träningsmatch mot Assyriska FF i en match som slutade 3-2. Laget bestod främst av egna talanger som vände och vann mot Superettan-laget, och AIK-tränaren Andreas Alm är minst sagt imponerad av ynglingarna.

AIK vände och vann mot Assyriska FF i en match med slutresultatet, och det var Rickson Mansiamina som blev stor matchhjälte med sina två mål. Han var dock inte ensam om att vara en talang som fick chansen, utan Alexander Isak och Nebiyou Perrey (1999), Frederic Kayembe, Rickson Mansiamina, Rager Rebandi och Pontus Karlsson (1997), William Jan och Kevin Yildiz Edlund (1998) fick alla spela under matchen. Det här hade han att säga om Mansiamina och de andra.

– Han [Mansiamina] är jättebra i avsluten. Han har bra teknik och han jobbar hårt. Han hade ändå ont i magen så det var därför han byttes ut. Sen gör Isak och Perrey, födda 99, det bra. Det är många, säger Alm till Fotbollskanalen.

”Det är galet, det är helt sjukt”

Ett redan väldigt ungt AIK kan bli ännu yngre om talangerna får chansen i Allsvenskan nästa år.

– Det är en våg som kommer upp nu. Vi har redan haft de yngsta spelarna i allsvenskan i år och det kommer fler från AIK framöver. Det kan jag lova, fortsätter tränaren.

Alm är inte bara imponerad av de nuvarande talangerna, utan även de som har kommit fram genom klubbens akademi de senaste åren.

– Det är galet. Det är helt sjukt. Det är en följd av att vi medvetet har tryckt upp akademispelare genom åren. Vi började med Christian Kouakou (nu i Brommapojkarna) och sen har det varit Quaison, Salétros, Sonko Sundberg och alla de yngre ser vad som händer nu när de kommer in. Det kommer mer, säger han till Fotbollskanalen.

Det återstår att se vilka som får speltid i Allsvenskan 2016 och vilka som blir utlånade eller får stanna i akademilaget. AIK har som bekant samarbete med klubbar som Vasalund och Akropolis.

Provspelarna gjorde avtryck

Det var även två unga provspelare som fick spela mot Assyriska. Den ena var Sergio Ramirez från Costa Rica, och Alm fick en klar bild över vilken spelartyp 17-åringen är.

– Ramirez är lite jetlaggad. Men han är stark på huvudet, bra i djupled och van att spela ensam forward nästan. Så han är kraftfull. Men han sträckte baksidan och det kan bli tufft för honom att träna med oss, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

En annan provspelare är ghanske Latif Anabila från hemlandets New Edubiase. 18-åringen är med i Ghanas U23-landslag och blev nyligen utsedd till ghanska ligans mest talangfulla spelare. På frågan om vad han tyckte om talangen svarade Alm kort men tydligt.

– Riktigt bra spelare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply