bet365

Andreas Alm dementerar ryktena: ”Leder AIK på måndag”

bet365

AIK-tränaren svarade på ryktena om sin framtid

Andreas Alm har varit i fokus i svensk media under det senaste dygnet. Enligt uppgifter kommer han att få sparken och ersättas av Rikard Norling, uppgifter som han nu dementerar. Han menar att det är han som kommer att träna laget under måndagens derby mot Djurgården.

Under det senaste dygnet har det florerat rykten om Andreas Alms vara eller icke vara i AIK. Enligt Fotbolldirekt.se stod det klart att han skulle få sparken, och flera tidningar hakade på. Aftonbladet kontaktade tränaren i morse, och då svarade han med:

– Att få sparken. Det är ett väldigt svårt begrepp. Avskedad, alltså. Då måste man ju ha gjort något riktig galet.

Under dagens träning fick han möta en stor samling mediamänniskor som alla ville höra en kommentar om uppgifterna. På frågan om han hade fått sparken svarade han att så inte var fallet.

– Nej, verkligen inte. Jag tror inte att en tränare som inte har avtal med laget kan leda laget en derbyvecka, säger han inför den samlade mediakåren.

Han menar att han ständigt har en dialog med Björn Wesström, klubbens sportchef, och han ska inte ha gett några indikationer på att ett avsked är aktuellt.

– Vi har samtal hela tiden. Den sportsliga ledningen är ju jag och Björn så jag har diskuterat med mig själv och även med Björn här till frukosten i morse. Vi satt ett helt gäng och skojade lite om det, säger Alm.

– Om man vill att någon ska lämna så hade man sagt det till mig – och det är det ingen som har gjort.

Han låter inte laget tappa fokus på det stundande derbyt mot ärkerivalen Djurgården på måndag, och var själv förberedd på mediabevakningen.

– Jag leder laget mot Djurgården på måndag. Jag sa till grabbarna: ”tyvärr boys, i dag får ni stå åt sidan och att det blir fokus på mig”. Samtidigt sa jag att allt fokus är på derbyt

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply