Allsvensk sammanfattning – omgång 7

Allsvenskan TV-avtal och TV-rättigheter 2016

Falkenbergs FF – IF Elfsborg 1-2

Efter den svaga säsongsinledning är IF Elfsborg på väg uppåt igen. Vinsten över jumbon Falkenbergs FF innebar andra raka segern.
Emir Bajrami spelade fram till Elfsborgs första mål och gjorde själv det andra på frispark.

Målskyttar
Falkenbergs FF: Amin Nazari
IF Elfsborg: Simon Hedlund, Emir Bajrami

Hammarby IF – GIF Sundsvall 1-1

Flera bra chanser åt båda håll men ändå blev det ”bara” 1-1 mellan Hammarby IF och GIF Sundsvall.
Hammarby öppnade målskyttet i början av den andra halvleken genom Philip Haglund. Sundsvall kvitterade dock ett par minuter senare och det delade resultatet stod sig matchen ut.

Målskyttar
Hammarby IF: Philip Haglund
GIF Sundsvall: Runar Mar Sigurjonsson

Malmö FF – BK Häcken 3-0

Vidar Örn Kjartansson sänkte BK Häcken med ett hattrick.
Ettan, vilket var hans första allsvenska mål i MFF-tröjan, och tvåan kom på hörna, det första med huvudet och det andra med högerfoten.
Med knappa halvtimmen kvar av matchen fullbordade Kjartansson sitt hattrick efter en snabb kontring.

Målskytt
Malmö FF: Vidar Örn Kjartansson (3)

IFK Norrköping – Helsingborgs IF 3-0

Boom, boom och boom sade det på Östgötaporten när IFK Norrköping återigen visade upp fint spel på hemmaplan.
3-0-ledning för Norrköping innan halvtid och resultatet stod sig matchen ut. Stjärnan Emir Kujovic var tillbaka efter skada och nätade dubbelt direkt, ett läckert långskott och en straffspark satt i mål för hans del.

Målskyttar
IFK Norrköping: Christoffer Nyman, Emir Kujovic (2)

Kalmar FF – Örebro SK 3-2

Kalmar FF:s Marcus Antonsson och Örebro SK:s Daniel Gustavsson är två spelare som har övertygat i inledningen av årets allsvenska säsong, och även denna omgången var de två på spelhumöret.
Gustavsson öppnade målskyttet för Örebro och Antonsson kvitterade innan halvtidsvisslan ljöd. Med bara enstaka minuter kvar av matchen klev Marcus Antonsson fram som matchvinnare när han tryckte in sitt femte mål för säsongen.

Målskyttar
Kalmar FF: Marcus Antonsson (2), Papa Diouf
Örebro SK: Daniel Gustavsson, Maic Sema

AIK – Jönköpings Södra IF 0-0

En mållös tillställning på Friends Arena mellan AIK och Jönköpings Södra IF. Hemmalaget AIK skapade de bästa chanserna i matchen men Damir Mehic storspelande i J-Södra-målet och höll tätt.

Gefle IF – IFK Göteborg 2-6

Målkalas i Gävle, minst sagt.
Gefle IF gick till halvtidsvila med en 2-1-ledning efter dubbla Dioh Williams-mål. Ett piggare IFK Göteborg äntrade dock planen till matchens andra hälft och hittade nätet hela fem gånger.

Målskyttar
Gefle IF: Dioh Williams (2)
IFK Göteborg: (Självmål), Martin Smedberg Dalence, Jakob Ankersen (2), Tobias Hysén, Patrik Karlsson Lagemyr

Djurgårdens IF – Östersunds FK 3-0

Efter tre raka förluster vann Djurgårdens IF en match igen, detta genom tre drömmål.
Seon Min Moon noterades för Djurgårdens första och bara några sekunder senare hittade utropstecknet Sam Johnson bortre krysset vilket innebar 2-0 för Stockholmarna. Mathias Ranégie fastställde slutresultatet i den andra halvleken med en läcker halvvolley.