Allsvensk sammanfattning – omgång 5

Allsvenskan TV-avtal och TV-rättigheter 2016

Falkenbergs FF – IFK Norrköping 2-1

Falkenbergs FF plockade sina första allsvenska poäng 2016 genom ett drömmål av talangen Gustaf Nilsson och grötig hörna.
Målskytten Nilsson skulle sedan olyckligt utgå skadad. Han blir borta från spel i fem månader.
Dubbel smäll för IFK Norrköping som förlorade matchen och fick viktige målvakten David Mitov Nilsson utburen på bår. Mitov Nilsson missar resten av säsongen.

Målskyttar
Falkenbergs FF: Gustaf Nilsson, Thomas Juel Nielsen
IFK Norrköping: Andreas Hadenius

Hammarby IF – Jönköpings Södra IF 1-1

Jönköpings Södra har imponerat i inledningen av säsongen och det såg länge ut att bli ännu en trepoängare på nykomlingen borta mot Hammarby, men ibland har man inte marginalerna på rätt sida sett ut J-Södra ögon.
Hammarby jagade en kvittering sent i matchen och i den 94:e minuten hamnade bollen i nätet. En försvarande spelare var sist på bollen, självmål.

Målskyttar
Hammarby IF: (Självmål)
Jönköpings Södra: Tommy Thelin

Gefle IF – Östersunds FK 0-0

Säsongens första mållösa match fick vi se på Gavlevallen. Östersunds FK skrapade fram flera fina chanser och var närmast att få en prick i målprotokollet.

BK Häcken – GIF Sundsvall 0-1

I den 18:e minuten tilldömdes GIF Sundsvall en straff och Lars Gerson förvaltade den på bästa möjliga sätt. Sedan handlade det mycket om BK Häcken som trots flera bra chanser inte fick in bollen bakom en storspelande Tommy Naurin i Sundsvalls-målet.
GIF Sundsvall upp i serieledning efter fem spelade omgångar.

Målskytt
GIF Sundsvall: Lars Gerson

Malmö FF – Djurgårdens IF 1-0

Målsnålt på Swedbank Stadion när Malmö FF tog emot Djurgårdens IF. MFF:s mittback Rasmus Bengtsson utgick strax innan halvtidsvilan och in kom Felipe Carvalho. Med halvtimmen kvar att spela var det just inhopparen Carvalho som fick jubla extra när hans nick hamnade i nätet.
Malmö FF noterades för sin andra raka vinst och Djurgårdens IF för sin andra raka förlust.

Målskytt
Malmö FF: Felipe Carvalho

Örebro SK – IFK Göteborg 3-2

Örebro vände och vann mot IFK Göteborg hemma på Behrn Arena efter Maic Semas succéinhopp. Efter bara en minut på planen fick Sema en bock i målprotokollet när han rundat John Alvbåge i bortakassen och enkelt rullat in bollen.
Sju minuter senare var det dags igen för Sema. Hans långskott i den 75:e minuten betydde 3-2 och resultatet stod sig matchen ut.

Målskyttar
Örebro SK: Robert Åhman-Persson, Maic Sema (2)
IFK Göteborg: Mikael Boman, Sören Rieks

Kalmar FF – Helsingborgs IF 2-3

Fyra mål, splittrat två åt vardera lag, efter 36 minuter spel. I den andra halvleken föll dock bara ett mål, det matchavgörande.
Linus Hallenius fick en fin boll av Lalawele Atakora och satte dit foten.
Helsingborgs IF tar sin andra raka trepoängare och seglar uppåt i tabellen. Kalmar FF kvar i botten av tabellen med fyra inspelade poäng på fem matcher.

Målskyttar
Kalmar FF: Marcus Antonsson, Tobias Eriksson
Helsingborgs IF: Darijan Bojanic, Carl Johansson, Linus Hallenius

AIK – IF Elfsborg 2-1

En jämn och händelserik match bjuds vi på när AIK och Elfsborgs ställdes mot varandra på Friends Arena. Två tveksamma ingripanden av Elfsborgs-målvakten Kevin Stuhr Ellegaard fällde bortalaget. AIK-talangen Alexander Isak imponerade återigen och noterades för sitt andra allsvenska mål.