bet365

AIK:s transferfönster del 3: Slut på det roliga – hur bra gjorde vi ifrån oss?

AIK gav sig in i transferfönstret med två stora frågetecken, som nu har suddats ut helt och hållet. Men fick vi tillräckligt med ”lyxvärvningar”? Vad borde vi ha värvat? Skulle några spelare få stanna istället för att lämna? Om ni fortfarande är intresserade får ni gärna hänga med på en promenad genom mitt huvud och mina tankar.


Ytterback, målvakt, ytterback, målvakt, ytterback och målvakt. Det har varit två ständiga önskemål från oss fans, något som skulle uppfyllas. Mellan stolparna har vi fått lite extra bredd med den ruggigt talangfulle Patrik Carlgren, som stod för ett flertal övertygande räddningar mot självaste Manchester United, och ytterbacken Ebenezer Ofori som gjorde en riktigt bra match även han mot engelsmännen och ger lite efterlängtad konkurrens till både Nisse och Lorentzon.

Carlgren är ännu ung, och passar alldeles utmärkt att ha på bänken tills Kenny Stamatopoulos börjar få alldeles för många årsringar i sin stam. Då kan Carlgren ta över handskarna och ta över rollen efter kanadensaren.

Ofori spelade U20-VM med Ghana i sommras där laget tog sig till semi-final, och då kan man inte vara särskilt dålig. Han kan spela lika bra som högerback och vänsterback, vilket han visade mot United. Jag vet faktiskt inte själv vilken sida han föredrar, men han spelade mest vänsterback i U20-VM om jag inte minns fel och kan därför ses som en långsiktig ersättare till Nisse.

De två kraven som klubben hade från fansen blev besvarade innan fönstret stängdes i söndags. Då återstår frågan – fick vi tillräckligt utöver det? 

Svaret är både ja och nej.

Ja – för vi har en tillräckligt bra trupp för att uppenbarligen slåss i toppstriden och vara med i kapplöpningen om det åtråvärda ligaguldet, trots förlust mot Malmö senast och en katastrofal start på säsongen. Nu har vi en bra andramålvakt och bra back-up till våra ytterbackar.

Nej – för jag vill att vi rent ut sagt ska skrämma skiten ur toppkonkurrenterna. Jag skulle vilja se en värvning av en riktigt bra och målfarlig yttermittfältare, även om Nabbe brukar göra bra ifrån sig gör han inte särskilt många mål ännu. Eller varför inte en till vass anfallare att kunna rotera med och slänga in i matcher där vi jagar resultat? Jag skulle vilja se någon så kallad ”lyxvärvning”, men jag ärnöjd med transferfönstret ändå.

Det enda oroväckande är att vi har skeppat iväg väldigt många spelare utan att ersätta någon utav de, eller jo om man räknar Crespo som en ersättare till Karikari. Atakora och DG har båda lämnat klubben utan att någon yttermittfältare har plockats in (ja, jag vet att det kan bli så att vi får båda två tillbaka inför nästa säsong). Jag skulle även vilja se en ersättare till Helgi, i alla fall om man inte kommer varken tro på eller förlänga med Åhman-Persson. Quaison och Moro är fortfarande unga och orutinerade, och därför skulle jag vilja se någon i 28-årsåldern plockas in för att kunna hoppa in om till exempel Quaison inte pallar trycket som startspelare.

Vad tycker ni? Är ni helt mätta och belåtna, eller hungrar ni efter fler värvningar?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply