Sverige besegrade Kazakhstan – men utan att imponera

Förhandssnacket handlade mycket om att dagens match troligtvis skulle vara Zlatans sista match i sin hemstad Malmö då de kommande landskamperna kommer spelas på nya Friends Arena i Solna. Men publiken som kom på matchen fick inte se någon större underhållning i första halvlek då Sverige däremot började med stort bollinnehav som väntat, men man hade svårt att skapa målchanser med tanke på hur mycket chanser man borde skapa mot ett motstånd som Kazakhstan.

Motståndet från öst visade sig vilja spela fotboll och hade en del bollinnehav men kom ingenstans med sina passningar i backlinje och mittfält. Sverige sjönk ner i det låga tempot som Kazakhstan ville ha för att kunna ha chansen att organisera sig i försvaret och de lyckades till viss del fram tills Sverige tog ledningen när Mikael Lustig fick felträff framför målet och bollen hamnade hos Rasmus Elm som tryckte till på volley lågt vid bortre stolpen och målet var väldigt viktigt då stämningen hade sjunkit på arenan precis innan målet eftersom matchen var väldigt tempofattig. Men Sverige hade med sig 1-0 i halvtid och förväntades givetvis göra fler mål i andra halvlek.

Den andra halvleken var inte heller av något större underhållningsvärde då Sverige fortsatte sjunka ner i det låga tempot som Kazakhstan var ute efter att få. Men Sverige var ändå framme och skapade chanser emellanåt. Men i slutet av matchen började det bli lite smågrinigt mellan lagen när Mikael Lustig och en spelare från Kazakhstan nickade ihop. Då blev det genast lite mer irriterat från framförallt Sverige som inte alls fick spelet att fungera. Men i slutet av matchen lyckades Sverige punktera matchen då Zlatan slog en fantastiskt assist till inbytte Marcus Berg som kunde rulla in 2-0 målet i tomt mål och därmed tog Sverige en nödvändig seger i VM-kvalpremiären på Swedbank Stadion i Malmö.