Svenska Cupen, transferbomber och födelsefirande

Hallå stolta Blåränder och övriga läsare.

Det här blir ett kort blogginlägg om söndagens match, transferbomber och Djurgårdens IF 122 stolta år.

Som ni vid det här laget redan vet vann Djurgården i söndags mot Jönköping Södra med tre mål mot ett och är därmed gruppetta inför den sista omgången där Åtvidaberg väntar. Målskyttar var Andreas Johansson, Luis Solignac och Erton Fejzullahu.

Den första halvleken var spel- och försvarsmässigt under all kritik, men den andra radikalt bättre. Visserligen är det bra att vi kan vända en usel matchbild till någonting bra, men ojämnheten i spelet är ett problem hos Djurgården och var det även förra året. Det är faktiskt lite skrämmande, som det såg ut de första fyrtiofem minuterna, att laget kan få problem att styra de matcher som verkligen ska och behöver föras.

Jag måste även sätta ett riktigt stort plus för Simon Tibbling som ser ut att trivas enormt ute på högerflanken. Samarbetet med Nymann, grovt imponerande. Sättet att kunna dra sin spelare likaså. Två assistpoäng på kontot drar inte heller ner betyget direkt.

—-

På förmiddagen igår blev Amandou Jawo klar för spel i DIF säsongen 2013 på lån från Elfsborg. Han är tänkt att vara med och konkurrera om nummer nio-rollen, vilket är en position jag har påpekat att det funnits brist på konkurrens. Att han är uttalad supporter för klubben gör inte saken värre.

– Det känns fantastiskt. Jag är stockholmare och följer Djurgården i både fotboll och hockey sedan jag var tio år. Det betyder väldigt mycket att äntligen få chansen och kunna vara med och bidra, säger Amandou till DIF.se

Kul och intressant värvning. Vi får se hur det går. Välkommen, i alla fall!

Men bara timmar senare blev det klart att Joona Toivio lämnar klubben för spel i norska Molde. Finländaren har från och till varit lagkapten och stått för massvis av gedigna insatser, både som spelare och ledare de tre åren han verkat i den blårandiga tröjan. Enligt Expressen ska Molde ha pungat upp cirka fyra miljoner för finländaren och det krävs verkligen att en rak ersättarvärvning görs för pengarna nu. Staben står inför en svår utmaning i att kunna hitta en ersättare av samma kaliber.

Tack för allt och all lycka i framtiden, Joona!

Under gårdagen fyllde Djurgårdens Idrottsförening 122 stolta år. Sammanlagt har föreningen över 400 SM-titlar. I fotbollen elva.

Stora gratulationer i efterskott, Djurgården. Det finns få saker som berör lika mycket som du.

Emil Jakobsson
Favoritlag: Djurgården
Favoritspelare: Joona Toivio, Jan Tauer och Arshavin

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365