Svensk målskytt när Juventus ”straffar” Köpenhamn

Juventus hopp lever. Ikväll förpassades FC Köpenhamn med 3-1, samtliga mål gjordes av Juventus chilenske mittfältare Arturo Vidal.

Efter knappt 30 spelade minuter tilldömdes Juventus en straffspark som Vidal konverterade väl. Men det dröjde sedan till den 56:e minuten innan matchens andra mål kom. Ingen mindre än Olof Mellberg stiger fram för danskarna. Under en tilltrasslig situation i Juventus straffområde fick Mellberg en fot på bollen till 1-1. Svensken firade dock inte målet då Juventus är en av hans tidigare arbetsgivare.

Mellberg skulle visa sig hamna under rampljuset igen. Denna gång för att ha dragit ner Juventus anfallare Fernando Llorente innanför Köpenhamns straffområde. Ännu en straff för Juventus och ännu ett mål för Arturo Vidal som säkert satte ledningsmålet för hemmalaget.

Tre minuter senare fullbordade chilenaren sitt hattrick. Vidal var högst upp på ett Pogba-inlägg och nickade retsamt in slutresultatet 3-1.

Det var en superviktig trepoängare det här för italienarna. Men nu väntar en nagelbitare borta mot Galatasaray, på Turk Telekom Arena. Vinnaren avancerar till nästa runda men i och med Galatasarays 4-1 förlust mot Real Madrid ikväll har Juventus råd med ett kryss då de för närvarande ligger 2 poäng före turkarna.

För Köpenhamns del är det över. För dem väntar en tuff hemmamatch mot gruppsegrarna Real Madrid. Vinner de över spanjorerna har de en chans till att nå Europa League-spel. Men danskarna har ingen chans att nå nästa runda i Champions League. Det blev ett faktum ikväll.