Sunderland nära Scharner

Den Premier League-bekante Hamburg-mittfältaren, Paul Scharner, ser ut att skriva på ett låneavtal med Sunderland AFC, rapporterar Hamburger Morgenpost.

Sunderland ska ha varit ute efter 32-åringen, som under sin karriär tillbringat sex år på de brittiska öarna, under vintern och är nu redo att låna honom från Hamburgers B-lag för resten av säsongen.

Den forne Wigan och West Bromwich-spelaren lämnade The Baggies gratis under förra sommaren, för att återvända hem till Bundesliga och till Hamburger SV. På grund av avstängningar och långtidsskador, har dock speltiden blivit mycket begränsad i A-laget och veteranen har under den senaste tiden tillbringat sin tid med reserverna.

Scharners agent, Valetine Hobel, bekräftade för Hamburger Morgenpost att samtliga parter är nästintill överens.

– Paul vill visa vad han går för i HSV. För att kunna göra det, måste han ha matchträning och det kommer förmodligen bli i Sunderland, sade agenten på måndagen.

Spelaren själv har tidigare sagt att det funnits intresse från Premier League och att han väntar på ett mer ”konkret” erbjudande från The Black Cats.

– Det finns en del erbjudanden från Premier League. Jag förväntar mig att de inom några dagar kommer med mer detaljerade uppgifter kring det hela.

Scharner har över 200 Premier League-matcher på sitt CV, där han under sin tid i Wigan och West Bromwich också gjorde över 20 mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply