Succé i Leicester – nu jagas han av Manchester City

Succé i Leicester - jagas av Manchester City

Ben Chilwell har imponerat för Leicester och Englands landslag den här säsongen och har intresserat Manchester City. City sägs behöva betala en rekordsumma för vänsterbacken.

Enligt engelska The Times är har Pep Guardiola fått upp ögonen för Leicesters Ben Chilwell, då han har blivit trött på nuvarande vänsterbacken Benjamin Mendys skadeproblem. Chilwell har ett kontrakt som sträcker sig till 2024, vilket betyder att han kommer kosta en del för City. Virgil Van Dijk är just nu den dyraste försvararen i världen (750 miljoner kr), men en övergång för Chilwell till Manchester CIty skulle eventuellt slå den summan.

Leicesters nya tränare Brendan Rodgers vill göra allt han kan för att ha kvar Chilwell i laget:

– Han är en fantastisk ung spelare, som fortfarande har mycket att lära sig. Han trivs här just nu, men man får se vad som händer i framtiden. Han är absolut en spelare vi inte vill förlora, sa Rodgers under en presskonferens den gångna helgen.

Leicesters supportrar behöver dock inte oroa sig alltför mycket över sin backstjärna. Manchester City ryktas nämligen ha brutit mot FIFAs regler angående övergångar med unga spelare, vilket gör att de kan förbjudas från att värva någon spelare i de två kommande transferfönsterna. City har dock redan Premier Leagues bästa trupp, så de klarar nog av straffet från FIFA.

SE ÄVEN: Officiellt: Manchester City förlänger med Mangala

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply