Suarez matchhjälte i El Clásico

Under söndagskvällen var det dags för det 169:e El Clásico-mötet i La Liga när Real Madrid gästade FC Barcelona på Camp Nou.

Huvudstadsklubben kom till matchen med en sviktande form och en hårt pressad Carlo Ancelotti, som har ryktats få lämna klubben vid en förlust mot ärkerivalen.

Barcelona däremot, har gått prickfritt i de senaste matcherna och hade chansen att rycka ifrån Real med fyra poäng i titelracet vid seger.

Det var en kokande stämning inne på arenan och perfekta förutsättningar för den klubblags-drabbning som är den mest uppmärksammade inom modern fotboll.

När domare Antonio Mateu Lahoz blåste igång matchen tog bortalaget tag i taktpinnen inledningsvis. Cristiano Ronaldo, som varit inne i en formsvacka det senaste, kom nära ett ledningsmål redan i den 12:e minuten när han prickade ribban efter ett fint förarbete av Karim Benzema.

Bara sekunder senare skulle Isco sätta bollen strax utanför Claudio Bravos stolpe. En lovande start för ”Los Blancos” som så väl behövde få med sig poäng ikväll.

Men i minut 19 skulle det spraka till ordentligt inne på Camp Nou, när mittbacken Jeremy Mathieu kom upp fritt i luftrummet och nickade in 1-0 för hemmalaget efter Lionel Messis frispark.

Tio minuter efter ledningsmålet borde Neymar ha utökat ledningen för Barca, då han kom helt ren framför Iker Casillas, men satte bollen rakt i målvaktens famn. Neymars miss blev kostsam för katalanerna, då bortalaget snabbt kunde ställa om och placera in kvitteringen i den 31:a minuten genom Ronaldo efter ännu en vacker framspelning av Benzema.

Real skulle sätta bollen i nät vid ett andra tillfälle innan Lahoz blåste av den första halvleken, den här gången genom Gareth Bale, som däremot blev bortdömt för offside.

I den andra halvleken var det Barca för hela slanten, då bortalaget föll ur matchen ju längre den led trots ett visst bollövertag.

Och i den 56:e minuten skulle Dani Alves skicka en boll mot en hårt arbetande Luis Suarez, som smög sig upp bakom ryggen på Pepe och kunde högklassigt skicka in ledningsmålet vid Casillas bortre stolpe.

Fortsättningsvis blev det en kavalkad i missade målchanser för hemmalagets del, där bland andra Neymar fick flera lägen att punktera matchen. Men några fler mål i kvällens El Clásico blev det inte.

Ett högt vrål inne på Camp Nou utbrast vid slutsignalen och en nedstämd Ancelotti var det som klev av planen. Barcelona har nu ett desto stadigare grepp om ligaledningen och ligger fyra poäng framför Real Madrid efter 28 omgångar.