Stuttgart tog viktig vinst mot Frankfurt

VfB Stuttgart och Eintracht Frankfurt var på väg att dela poängen lika på Mercedes-Benz Arena under söndagseftermiddagen. Christian Gentner hade gett hemmalaget Stuttgart ledningen efter sex minuter och Alexander Meier hade sedan kvitterat för Frankfurt i mitten av andra halvlek.

Men Vedad Ibisevic, den bosniske anfallaren som avgjorde bortamatchen mot Hamburg förra helgen, klev fram i slutminuterna och avgjorde matchen i hemmalagets favör. Framspelningen kom från Martin Harnik, precis som i segern mot Hamburg. Säkert ett väldigt skönt mål för Bruno Labbadia efter att hans lag haft en ganska knackig säsongsinledning.

Stuttgart kunde sedan hålla undan och vinna med 2-1 sedan Sven Ulreich med hjälp av sin backlinje lyckats stå emot Frankfurts jakt på ett kvitteringsmål i slutminuterna. Bortalaget vann skotten med 10-6 och sköt sju skott på mål, men trots detta var hemmalaget mer bollförande (54-46 i bollinnehav) och skapade fler hörnor (10-5).

Segern innebär att VfB numera ligger på en åttondeplats i Bundesliga med sina tolv poäng. Frankfurt fick inkassera sin andra ligaförlust för säsongen efter sex vinster och två oavgjorda samt en förlust tidigare. Armin Vehs mannar ligger trea i tabellen efter Bayern München och Schalke 04.