Sturridge’s första intervju för Liverpool

bet365

Daniel, å allas vägnar i Liverpool Football Club, välkommen. Hur känns det att äntligen vara en Liverpoolspelare?

Tack så mycket. Jag är väldigt glad – nöjd över att ha skrivit på för en av de största klubbarna i världen. Jag är överväldigad och glad över att vara här.

Hur de senaste 24 timmarna varit?

Det har varit rätt så lungt, faktiskt. Eftersom jag visste att det skulle bli klart någon gång, frågan var bara när. Nu är allt klart och jag ser fram emot att få sätta igång.

Vad är dina intryck av klubben och faciliteterna här på Melwood?

Mina första intryck är samma som jag har haft hela mitt liv – Det är en stor klubb och det är en dröm för vem som helst att spela här. Klubbens historia och fansen är otroliga – det finns allt som en spelare kan önska sig att ha i ryggen, så jag är nöjd över att vara här. Jag är överväldigad av allting och mycket nöjd att vara här.

Vad har Brendan Rodgers sagt om hur han se på din framtid i Liverpool?

Han sade att han ser mig här för en lång tid – och jag känner också att jag kommer stanna här länge. Jag har inte skrivit på för att spela här i några år och sedan flytta. Jag skrev på för att jag vill vara här så länge som möjligt. Det är en enorm klubb – för mig, en av de största klubbarna i världen – och att ha fansen och de världsklass-spelare vi har här är underbart. Jag är glad över att managern tror på mig. Han är den första managern som faktiskt har köpt mig och velat att jag ska skriva på, så jag kan inte begära mer av honom eller klubben som tog mig hit.

Brendan Rodgers har en klar vision för vad han vill uppnå här i Liverpool Football Club – han har en plan för framtiden. Hur exalterad är du över att få vara del av hans planer?

Jag är otroligt taggad. Jag kan knappt bärga mig för att jag ska få börja spela lite matcher. Jag har inte spelat på ett tag – jag har haft några skador de senaste månaderna – men jag är bara glad över att ha anslutit till en sådan stor klubb, att få vara del av en revolution och att vara en del av något nytt och speciellt. Förhoppningsvis kan vi ge fansen lite framgångar.

Låt oss prata lite om dina egna kvalitéer. Du har spelat på kanten och centralt i anfallet… enligt dig, var presterar du bäst?

Jag ser mig själv som en striker. Jag tror att jag spelar bäst där med tanke på att mina egenskaper, passar bäst för en anfallare. Men jag har spelat på kanten också och har lärt mig mycket genom det. Jag skulle aldrig vägra spela som ytter och jag har heller aldrig krävt at få spela som anfallare. Var managern än säger åt mig att göra, kommer jag att göra det och arbeta så hårt jag kan för klubben och supportrarna. Jag ska försöka sätta ett leende på fansens läppar och hjälpa laget till framgång – det hade varit fantastiskt.

Du säger att dina egenskaper passar för en anfallare – vad är det för egenskaper, i dina ögon?

Jag är rätt så snabb, jag gillar att dribbla och att skapa målchanser för mina lagkamrater. Jag är rätt så distinkt och gillar att skjuta och passa – det handlar egentligen bara om att hjälpa laget att vinna. Snabbheten kan hjälpa mina lagkamrater att göra mig fri mot mål men det viktigaste är att jobba hårt för laget och hjälpa mina lagkamrater att vinna matcherna. Det är det viktigaste av allt – min egen insats spelar egentligen ingen roll. Det viktigaste är laget och att vinna matcher.

Du har nu möjligheten att spela tillsammans med Luis Suárez. Hur högt rankar du honom och hur mycket ser du fram emot att få spela med han?

Att ha han som lagkamrat är perfekt. Han är en mycket bra spelare, väldigt talangfull, och rankas som en av världens bästa offensiva spelare just nu. Det känns bra att vara en del av ett lag med han i truppen och jag är säker på att vi kommer att spela mycket väl tillsammans.

Sett till hans kvalitéer, tror ni att ni kan få ett framgångsrikt partnerskap i Liverpool?

Det är klart. Med Luis, Raheem och alla andra spelare som är här, kommer det att vara perfekt för mig själv och jag är säker på att vi kommer att spela bra tillsammans. Vi har liknande egenskaper, så förhoppningsvis kan vi ge försvararna mardrömmar.

Du känner några av Liverpool-spelarna som redan är här genom ditt deltagande i England och i Olympiska Spelen, så som Joe Allen. Har du pratat något med någon av dem?

Det har jag – jag snackade med Jordan Henderson och Joe Allen. Jag träffade Joe när jag kom hit för den medicinska undersökningen. Han är en skön snubbe. Vi snackade en hel del när vi var i OS tilssammans – vi bodde i samma rum – och det fungerade väldigt bra. Jag har känt Jordan i några år från U21 och sånt. Seniorerna, som Steven Gerrard och Glen Johnson, har jag träffat genom landskamper med England. Joe Cole, också. Jag känner några här så det kommer bli lätt att smälta in i gruppen.

Du spelade mot Liverpool i FA Youth Cup finalen 2006 – vad kommer du ihåg från de matcherna?

Det var inte roligt! Jag kommer ihåg det som om det vore igår – att spela på Anfield var galet för mig. Vi förlorade med 3-0 och jag kommer ihåg chanserna jag missade och målen Liverpool gjorde. Sen spelade vi mot dem hemma, vi vann med 2-0 och jag gjorde målen, men det räckte inte och jag kan inte ersätta det faktum att vi inte vann finalen. Men det var fantastiskt att få spela mot Liverpool på Anfield i en sådan ung ålder.

Så du har erfarenhet av Anfield som motståndare – kan du föreställa dig hur det kommer att kännas när du springer ut på planen med fansen i ryggen?

Det kan jag inte, för att vara ärlig. Så många människor har berättat för mig hur fantastiskt det är och känslorna du har när du springer ut på planen. När fansen sjunger ’You’ll Never Walk Alone’, som motståndare påverkar det inte dig – men att spela för Liverpool, det är en helt annan känsla. Du får många känslor och du vill bara springa ut på planen och spela med hjärtat. För mig, att få ansluta till en sådan stor klubb, att ha sådana fantastiska fans och att försöka föra framgång till klubben är en dröm som går i uppfyllelse.

Du kommer få möjligheten att se laget spela ikväll på Anfield. Olyckligtvis, får du inte spela ikväll, vilket måste vara en aning frustrerande. Hur desperat är du att komma igång med din Liverpool-karriär?

Jag längtar verkligen. Det är väldigt frustrerande att inte få spela ikväll eftersom fönstret öppnade igår. Jag hade älskat att få vara involverad och det är olyckligt att jag inte får det. Jag kommer att se matchen från läktaren och heja på grabbarna och förhoppningsvis kan vi nå ett bra resultat.

Och till sist, vad vill du säga till Liverpool-supportrarna?

Jag vill bara säga att jag hoppas att ni mår bra och hade en bra jul och nyår. Jag vill säga att jag njuter över möjligheten att få spela här och är glad över att äntligen vara här. Jag är ödmjuk gentemot klubben och hoppas att ni är glada över att jag är här. Jag hoppas att jag kan hjälpa till att föra framgång till klubben och sätta ett leende på era läppa. Tack för att jag får vara här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply