Hetaste engelska derbyn i England – vilka är de största rivalmötena i engelsk fotboll idag!

Luke Shaw erbjuds nytt jättekontrakt av Manchester United

Hetaste derbyn i England – vilka är största rivalmöten i engelsk fotboll? Dessa är de hetaste engelska derbyn i England idag!

Hetaste engelska derbyn i England idag? Vilka är Englands hetaste rivalmöten i fotboll? Här går vi igenom några klassiska derbyn i engelsk fotboll som utgör heta derbyn i England och listar Englands 10 största rivaliteterna inom fotboll och orsaken till rivaliteten mellan klubbarna. Transferfönstret är i full gång i Premier League och i Europa vilket innebär att det mesta som pågår just nu handlar om vart spelare ska flytta i sommar. Se & Spela på fotboll live =>

Försäsongens första matcher har börjat för ett fåtal lag, men det drar på allvar igång först om två veckor med ordentliga matcher. Mitt i denna transfer- och försäsongssoppa är det lätt att glömma bort den faktiska säsongen och vad som händer när den väl är i rullning.

Vilka är Chelseas största rivaler? En säsong i Premier League har många höjdpunkter: premiäromgången, genombrotten, den intensiva julperioden och inte minst titelfighten. Säsongen har några speciella kryddor som händer nästan vecka in och vecka ut, händelser som eldar upp fansen en extra nivå. Det handlar om derbyn och rivaliteten klubbarna och fansen emellan. Därför tänkte vi på Silly Season Sverige ta en titt på de största rivaliteterna i den engelska fotbollen.

Hetaste derbyn i England - största rivalmöten i engelsk fotboll

Hetaste engelska derbyn i England: Engelska fotbollens tio största rivaliteter

Vilka är de största rivalerna i engelsk fotboll? Det har funnits en hel del sköna rivalmöten genom historien, en del klassiska och en del som har vuxit fram de senaste åren. Klassikermöte som Liverpool-Manchester United lockar även den ointresserade till TV-soffan och nya rivaliteter som Manchester United och nyrika Manchester City börjar växa fram rejält trots den relativt nya rivaliteten i toppen av Premier League, eller varför inte ett norra London-derby mellan Arsenal och Tottenham en söndagskväll?

Innan du tar del av denna lista så rekommenderar vi att du tar en titt på största derbyn i världen. Nu tar vi en titt på den engelska fotbollens största rivaliteter, nya som gamla, stora som små. Se & Spela på fotboll live =>

Fotnot: Listans källa är från dailyentertainment.com och innefattar inga personliga åsikter från oss på Silly Season Sverige.

10. Manchester United – Leeds (Roses Rivalry)

Mötet mellan Manchester United och Leeds är ett av de klassiska derbyna inom engelsk fotboll. Senast lagen möttes var 2010 och det kan dröja länge till de möts igen eftersom Leeds befinner sig i Championship och man har inga jätteförhoppningar på att återvända till Premier League inom den närmsta framtiden på grund av den misskötta ledningen.

9. Swansea – Cardiff (South Wales derby)

Det finns inte många walesiska lag i den engelska ligafotbollen. Endast Swansea, Cardiff, Newport County och Wrexham är de professionella walesiska klubbarna i England, utöver dessa finns det även 8 icke-professionella. Därför har det blivit ett naturligt derby mellan de två största walesiska klubbarna: Swansea och Cardiff.

8. Liverpool-Everton (Merseyside Derby)

Ett av de största derbyna, främst under mitten och den senare delen av 2000-talet, är det mellan Liverpool och Everton. Merseyside-derbyt mellan de bägge klubbarna från staden Liverpool beskrivs ofta som oschyssta och tuffa matcher som inte sällan innehåller gula och röda kort i mängder.

7. Southampton – Portsmouth (South Coast Derby)

Sydkust-derbyt mellan Southampton och Portsmouth har sakta tappat sin dignitet på grund av Portsmouth fall för några år sedan. Historiskt sett har mötena dock varit extremt känslofyllda eftersom klubbarna har varit ensamma med sina inhemska framgångar på sydkusten. Det skiljer cirka 2 mil mellan städerna.

6. Manchester City – Manchester United (Manchester Derby)

Ett av de nyss framkomna stora rivalmötena är mötet mellan Manchester United och Manchester City. För drygt 10 år sedan var Man City nere och vände i League 1 och har därför sällan varit ett hot mot storebror Man United, bortsett från de senaste fem åren. Numer är det ofta ett derby mellan två av de absolut bästa lagen i Premier League och därför också en av årets populäraste matcher.

Engelska fotbollens tio största rivaliteter

5. West Ham – Millwall

Englands våldsammaste derby är utan tvekan det mellan West Ham och Millwall. Derbyt är även ett av Englands absolut äldsta derby och ett av världens mest mytomspunna. Det är ofta inte matchen i sig som uppmärksammas utan det är våldsamheterna före, under och efter matchen från fansens sida. Senaste kontroversen var 2009 då en Millwall-supporter mördades före matchen under ett slagsmål. Millwall-fansen svarade med att göra uppror på West Hams-arena Upton Park. Se & Spela på fotboll live =>

4. Aston Villa – Birmingham (Second City Derby)

Ett  av derbyna som har fått stå på paus de senaste åren är det mellan Aston Villa och Birmingham, även kallad Second City Derby eftersom Birmingham är den näst största staden i England. Matcherna lagen emellan är ofta mycket hetlevrade, både bland spelarna och bland fansen och slagsmål är inte en ovanlig syn efter matcherna utanför arenan.

En sak som eldar på rivaliteten är att avståndet mellan arenorna endast är ett par kilometer. Totalt sett har Aston Villa fler titlar och bättre statistik mot Birmingham.

3. Newcastle – Sunderland (Tyne-Wear Derby)

Tyne-Wear Derby heter derbyt mellan nordklubbarna Newcastle och Sunderland. Det är ett av rivalmötena som fortfarande lever i högsta grad och där passionen alltid är på topp, både på planen och på läktaren. Ofta är det stor dramatik sent in i matcherna när lagen möts och det är ofta en twist när klockan börjar närma sig 90:00 i matcherna.

2. Arsenal – Tottenham (North London Derby)

Listans första och enda London-derby är det mellan Arsenal och Tottenham. Lagen som båda befinner sig i Londons norra delar, har en rik historia mot varandra och Arsenal har nästan alltid agerat storebror. Speciellt under de 15 senaste åren har Arsenal en klar plusstatistik mot Tottenham. Mellan 1999 och 2007 lyckades bland annat Tottenham inte vinna en endaste gång mot Arsenal.

1. Liverpool – Manchester United (The North West Derbyt)

Det mest klassiska och kanske det största rivalmötet i England och det största rivalmötet i engelsk fotboll är det mellan Liverpool och Manchester United. Klubbarna med den mest framgångsrika historian har bildat en naturlig rivalitet, en rivalitet som lever i allra högsta grad än idag. Pelé jämförde mötet en gång i tiden som Englands motsvarighet till El Clasico. Se & Spela på fotboll live =>

Största rivalmöten i engelsk fotboll - hetaste derbyn i England!

Topp 10 största derbyn i världen

Lista: 10 fotbollsstjärnor du inte visste var släkt

Fotbollens roligaste spelarnamn

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply