Storseger för Barca – utan Messi

Barca utan Messi, hur skulle det gå? Medan Barcelonas egna spelare stod klurade på den frågan passade gästande Real Valladolid på att, efter bara tio minuters spel, sätta matchens första kasse bakom en förvånad Victor Valdes.

Men Barcelona vore inte just Barcelona om man inte gav ett snabbt svar på detta och bara fyra minuter senare kom kvitteringen till 1-1. Målskytt signerat Alexis Snachez, framspelad av ynglingen Christian Tello.

Efter detta ökade tempot något rejält på Camp Nou och med den första halvlekens facit i hand kunde vi se att hemmalaget hade ett förkrossande bollinnehav av 64 procent, mot gästernas 36. Som grädden på glassen hade man dessutom 4-0 i skott mot mål. Den andra halvleken låg alltså som bäddad för ett nytt målkalas i den katalanska huvudstaden.

Precis som förväntat skulle den andra halvleken bli rena rama målexplossionen, och det började tidigt. Sju minuter in i den andra halvleken var Xavi där för sitt Barca, när han petade in 2-1 efter en simpel, men smart framspelning av Christian Tello. Sedan gick det undan på allvar.

Två snabba mål av Alexis Sanchez och Neymar, i den 64:e respektive 70:e minuten, spikade sedermera slutresultatet på Camp Nou till hela 4-1. Detta utan Barcelonas store skyttekung, Leo Messi.