STOR GENOMGÅNG: Manchester United inför transferfönstret

Uppgifter: Van de Beek kan lämna Manchester United

Transferfönstret för dom engelska klubbarna öppnar den 1 Januari, här kommer en full genomgång om Manchester United inför det.

 

TRÄNARE

Ole Gunnar Solskjaer

Manchester United har efter Sir Alex lämnade haft svårt att hitta en lika perfekt ersättare. Nu har polletten landat på en klubb ikon, norrmannen Ole Gunnar Solskjaer. Precis som hans företrädare José Mourinho så fick han fina resultat till en början. Men som nu har dalat desto mer och man har framförallt svårt att vinna mot dom på pappret lättare motståndet. Solskjaer har kontrakt med United till 2022 och trots bristande resultat så ser det just nu ut som han lär fullfölja den här säsongen.

 

UTLÅNADE SPELARE:

Cameron Borthwick-Jackson

Född i Manchester och en av klubbens egna produkter är han. Sedan säsongen 2019/20 är han utlånad till Tranmere Rovers som för tillfället ligger på en 20 plats i League One. 22 åringen spelar som antingen mittback eller vänsterback och beskrivs ofta som en stabil försvarare med fåtal misstag. Han gjorde sin första A-lagsmatch 2015 men efter det har det mest varit utlåningar för honom. Enligt rapporter så platsar Cameron inte i Tranmere heller och bäst för honom skulle nog vara att bryta avtalet och hitta en annan klubb. Om han stannar i United mycket längre är också osäkert, han har kontrakt till 30 Juni.

Ethan Hamilton

Den skotska mittfältaren Ethan Hamilton är utlånad till Southend United till den 31 Maj detta året. Han kom till United när han var 16 år och under säsongen 2016/17 fick han sina första chanser i reservlaget. Där har han sen befunnit sig, men klivet upp till A-laget har varit för stort. Därför blev han i Augusti i år utlånad denna säsongen till Southend United. Där har det hittills blivit 18 matcher totalt och ett mål och en assist har det blivit.

Dean Henderson

Målvakten som får Premier League erfarenhet, och uppges gång efter gång vara en framtida ersättare till De Gea. Dagen då David De Gea lämnar United kommer komma någon dag, även det nu ser ut att dröja. Han förlängde kontraktet till 2023 och jag har svårt att se att Dean Henderrson ska komma och peta honom. Men  det är absolut inte omöjligt och när han blev utlånad till Sheffield United återigen inför denna säsongen så var det väldigt viktigt för honom. Han var nämligen med när Sheffield United tog sig upp i Premier League och nu spelar han Premier league med dom. 22 åringen har gjort det väldigt bra och han har bara missat en match vilket gör att han spelat 17 matcher. Klubben ligger faktiskt högre upp i tabellen än vad United själva gör och Dean har endast släppt in 13 mål denna säsongen. Jämfört med De Gea som släppt in 22 mål på 18 matcher i Premier League. Så det har definitivt varit stor succé för Dean Henderson i Sheffield och det är helt klart många klubbar som nu lyfter ögonbrynen för honom. Men han har kontrakt med United till 2022 och mycket skulle jag säga tyder på att han inte lämnar permanent till någon annan klubb. Kanske tar han redan nästa säsong rollen som backup keeper istället för Romero som är 32 år.

Kieran O’Hara

Andra målvakten som United lånat ut är Kieran O’Hara, den irländska keepern som nu spelar för Burton Albion. O’Hara var förstavalet i Uniteds reservlag 2017/18 men efter det har det blivit utlåningar. Först ett säsongslån till Macclesfield Town där han utsågs till klubbens bästa spelare. Sedan nu till Burton Albion som spelar i Leauge one. Han har kontrakt med United fram till 30 Juni och om han stannar är inte helt säkert. Det är ju väldigt stor konkurrens med dom andra målvakterna i klubben och jag tror det är många före honom när det gäller vägen upp till A-laget. Samtidigt är han en bra målvakt och på sina 28 matcher denna säsongen har han bara släppt in 30 mål vilket är bra siffror.

Joel Pereira

Portugisen Joel Pereira är utlånad till skotska Hearts som spelar i högsta serien i grannlandet. Joel som varit med som framförallt tredjemålvakt i A-laget har under dom senare åren haft svårt att hitta speltid. Vitoria Setubal och Kortrijk som han tillhörde under 2018 blev båda fiaskon med dålig speltid. Nu ser han dock ut att hittat rätt och har spelat 16 matcher denna säsongen. Han har kontrakt med United till 2021 och det han behöver nu är regelbunden speltid.

Alexis Sanchez

Jag vet inte men ska man ta o skratta åt denna värvningen. United värvade Alexis Sanchez under januarifönstret 2018 och han fick en enorm lön. Men han hamnade i frysboxen och satt tillslut bara på bänken, och kostade klubben en hel del. Pengar är inte något United har ont om men det när man lånade ut han så uppges det blivit att Inter betalar lite av hans megalön. Sanchez som har kontrakt med United till 2022 tror jag är en spelare som man hoppas kunna sälja efter sejouren i Italien. Men då krävs det att Sanchez börja prestera men han ser inte ut att riktigt hittat rätt i Inter heller. Nu är han dessutom skadad och beräknas vara tillbaka i Januari.

Chris Smalling

Om man snackar lån och spelare som verkligen hittat tillbaka till sin gamla form så är Smalling ett fint exempel. 30 åringen som ändå varit bra i United när han väl fått spela har definitivt hittat rätt i Italien och Roma. Han har denna säsongen spelat 15 matcher och beskrivs som en av klubbens stjärnspelare just nu. Kontrakt med United till 2022, men det skulle överraska mig om han inte efter denna säsongen i Serie A inte väljer att stanna i Roma. Även åldern har stigit så tror jag fortfarande Roma skulle försöka göra allt för att knipa till sig Smalling på en permanent deal.

 

A-TRUPPEN

 

Målvakter:

David De Gea

Spanska världsmålvakten som länge ryktats bort har nu förlängt kontraktet till 2023 och lär vara det solklara förstavalet i dom kommande säsongerna.

Lee Grant

Kontrakt till 2020, tror inte klubben trodde något på honom när man värvade honom utan ville mest ha en lite rutinerad tredjemålvakt.

Sergio Romero

Backup keepern som får spela i Europa League och visa cup matcher. Om något händer De Gea så lär Romero bli den som hoppar in. Kontrakt till 2021 men option med ett år till om man skulle vilja de. Tror han trivs med att få spela i en sån storklubb som United och även det inte är dom största matcherna han får spela så gör han det alltid bra.

 

Försvarare:

Victor Lindelöf

Vår svensk som nu presterar riktigt bra för Manchester United. Värvades av José Mourinho som under hans tid fick mycket stöd från tränaren under dom sämre perioderna. Nu med Ole Gunnar Solskjaer har Lindelöf tagit enorma kliv och han ser ut som en toppmittback. Många anser att han skulle kunna vara den rätta för lagkaptensbindeln, framförallt nu när Pogba var borta. Skrivit långtidskontrakt till 2024 och skulle förvåna mig om han lämnar under dom 2 kommande åren iallafall.

Eric Bailly

Phil Jones

Harry Maguire

Nyförvärvet som kostade klubben 87 miljoner euro. 26 åringen har inte gjort något större misstag heller, men inte blivit som Van Dijk i Liverpool än heller. Tror det är lite av det United hoppas på och ska bli intressant och se om det blir så eller inte.

Marcus Rojo

Ashley Young

Kontrakt som går ut den 30 Juni 2020 och om man ska förlänga med honom så måste det vara innan den 11 Februari. Tror detta är en spelare som United inte kommer lyckas sälja och tror inte heller man förlänger så lär tappa honom på en gratis transfer till sommaren. 34 åringen som spelat i United sedan 2011 har under den senare perioden fått enorm kritik. Han har någonstans blivit en sån som tränaren har kunnat slänga in lite var det behövts, men framförallt vänster eller högerback är där han spelat.

Diogo Dalot

Luke Shaw

Tim Fosu-Mensah

Aaron Wan-Bissaka

Axel Tuanzebe

 

Mittfältare:

Paul Pogba

Franska kaptenen som är den som ska leda United. Både på plan men även utanför som någonsorts marknadsförings skyltdocka som man alltid ska ha längst fram på alla saker. Kom till United 2016 som världens dyraste spelare och har efter det betytt mycket för Uniteds mittfält. Han är en fysisk mittfältare som har en oerört fin teknik och i sina bra stunder så gör han väldigt mycket poäng (mål och assist). Varit en av dom som det pratats mest av bland spelarna och framförallt då att han ska vilja lämna. Nu har han varit skadad och är på väg tillbaka, men det är inte helt orimligt att han lämnar nu till vintern. Även Solskjaer och klubben gång på gång gått ut och sagt att han ska stanna så känns det som det är en spelare man kan tappa. Vilket skulle vara ett stort avbräck för United då han är en av deras stomme i laget.

Juan Mata

Jesse Lingard

Andreas Pereira

Fred

Daniel James

James var en av nyförvärven inför denna säsongen och han gjorde succé direkt. Mittfältaren från Wales värvades från Swansea och är en kantspelare. Han lär vara i United många år framöver och har ett kontrakt till 2024. Denna säsongen har det blivit tre mål och sex assister på 22 matcher för dom rödklädda.

Angel Gomes

Nemanja Matic

James Garner

Scott Mctominay

 

Anfallare

Anthony Martial

Marcus Rashford

Oj oj oj vad Rashford är stekhet just nu. Han är United produkt och har sedan 2016 spelat i A-laget. Därefter har det gått spikrakt uppåt och den här säsongen är han skulle jag säga lagets bästa spelare. Tio mål på 18 premier league matcher har det blivit och han jagas utav alla storklubbar där ute. Men ett kontrakt till 2023 med ytterligare ett möjligt år gör också att United vill hålla hårt om honom. Om man mot för modan säljer honom lär det inte vara några små pengar heller.

Mason Greenwood

Yngligen som tar stor plats i A-laget. Debuten kom mot PSG i Mars detta året men efter det har de blivit mer framträdande. Denna säsongen har det blivit hela 23 matcher där det blivit nio mål och tre assister för honom. Han har ett kontrakt till 2023 med +1 om det skulle viljas, så detta är definitivt ett starkt framtidsnamn för klubben.

Tahith Chong

 

 

RYKTEN IN:

Vedat Muriqi

25 år gammal anfallare som spelar i Fenerbahce har denna säsongen gjort tio mål på 15 liga matcher. Han uppges varit scoutad av United, följt av Tottenham och Lazio. Om han går till United är inte jätte troligt skulle jag säga. Känns som en lite för udda värvning för att vara United.

 

James Maddison

Leicester mittfältaren Maddison uppges vara en spelare United lagt ett 80 miljoner £ bud på för en kommande transfer efter säsongen. 23 åringen har varit lysande i Premier League den här säsongen och Leicester ligger för tillfället på en andra plats i Premier League.

 

Erling Haaland

Salzburg anfallaren Haaland som gjort dunder succé denna säsongen ryktas mycket till United. Samtidigt är det ett väldigt stort steg och det finns andra intresserade också så som Juventus.

 

Kai Havertz

Tillsammans med andra storklubbar sägs United vara intresserade av att få in Kai Havertz som gjort det väldigt bra i Bundesliga denna säsongen.

 

 

RYKTEN UT:

Tahith Chong

Juventus sägs varit i kontakt med Chongs agent om en flytt till Turin när hans kontrakt går ut med klubben efter denna säsongen. Holländaren som endast är 20 år har fått tillbringa denna säsongen i Uniteds A-lag och spelat lite matcher med reservlaget.

 

Nemanja Matic

Ryktas mycket om att Matic som fått ont om speltid och dessutom har lite skadeproblem är påväg bort från klubben. Anotnio Conte sägs vara lockad att värva honom till Inter och Italien. Conte som hade Matic i Chelsea känner såklart varandra sedan tidigare.

 

Marcos Rojo

Rojo har lämnats utanför av Solskjaer och ungdomarna Axel Tuanzebe och Brandon Williams har gått före när det gäller laguppställningar. Inga konkreta intressen har kommit fram på argentinaren men mycket tyder på att han är på väg bort från klubben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply