Spurs körde över Sunderland

Ett Sunderland i desperat poängbehov reste till norra London förr den tuffa bortamatchen mot Tottenham på ett regnigt White Hart Lane.

Sunderland var nära att ta ledningen i den 14:e minuten när Wes Browns nick smet strax utanför. Tre minuter senare skulle gästerna också ta ledningen efter att Vlad Chiriches spelade bollen helt galet, rakt på Lee Cattermole som placerade in bollen i nät. Målet var mittfältskrigarens första i Sunderland-tröjan.

En kvittering skulle dock inte dröja, för i den 28:e matchminuten kvitterade Emmanuel Adebayor med sitt nionde ligamål för säsongen efter ett fint inspel från vänster av Eriksen.

Spurs skulle i den 58:e minuten också göra 2-1. Det var återigen Christian Eriksen som stod för inlägget från vänster – nu till Harry Kane som stötte in bollen bakom Mannone i Sunderland-målet från nära håll.

Eriksen skulle också få göra mål själv när han punkterade matchen 12 minuter från slutet med ett skott utifrån som styrdes lätt på en Sunderland-försvare och letade sig in i bortre hörnet. Det var inte slut där. 8 minuter senare kom även 4-1 genom Adebayor. Togolesen kunde, i offsideposition sätta bollen i öppet mål efter att Kanes avslut räddats av Mannone i förstaläget.

Sunderland föll ihop fullständigt och islänningen Gylfi Sigurdsson kunde även göra 5-1 på tilläggstid efter hörna.

En katastrof för Sunderland som kommer allt närmare nedflyttning.