Franska VM-truppen har drabbats av ”kamelviruset” dagar innan VM-finalmatchen mot Argentina!

Franska VM-truppen smittad av "KamelVirus" möjligt utbrott före finalmatchen mot argentina!

Säkerheten under fotbolls-VM ifrågasätts när hälsomyndigheterna uttrycker sin oro för ett potentiellt globalt utbrott av ”kamelinfluensa”.

Det så kallade kamelviruset, ett virus som bärs av kameler, är en luftvägsinfektion som orsakas av coronaviruset Mers-CoV (Middle East Respiratory Syndrome coronavirus). Enligt Daily Mail så har hälsomyndigheterna varnat supportrar för kamelviruset. Efter flera rapporter om ett utbrott av kamelviruset uppmanas alla fotbollsfans i Qatar att hålla utkik efter symtom som feber, hosta och kräkningar. Se och spela på fotboll live =>

Frankrike har redan drabbats hårt av kamelviruset då några spelarna har insjuknat bara några dagar före årets största match. Nu har även Kingsley Coman smittats av viruset, och landslaget misstänker att ”kamelviruset” har spridits sig i truppen.

Enligt Daily Mail så har nu det franska landslaget vidtagit försiktighetsåtgärder för att förhindra spridning av kamelviruset. Landslagets förbundskapten Didier Deschamps sa att några av spelarna har haft influensaliknande symptom på sistone, men att de försöker vara försiktiga så att det inte sprider sig ytterligare.

”Spelarna har lagt ner mycket arbete ute på planen och uppenbarligen lider deras immunförsvar”, sade Deschamps enligt ESPN

Två spelare, Adrien Rabiot och Dayot Upamecano, fanns inte med i startelvan mot Marocko i VM-semifinalen i onsdags på grund av sjukdom. Det gjorde heller inte Kingsley Coman och idag meddelade tränare Didier Deschamps att även han är sjuk.

”Vi vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder, vi försöker se till att det inte sprids”, ”Men naturligtvis är virus smittsamma och vi måste vidta försiktighetsåtgärder mot dem.” säger Deschamps.

Argentina ställs mot Frankrike i VM-final på söndag den 18 december. VM-finalen sänds på kanal TV4 och kan streamas live på cmore.se. TV-sändningen börjar 14:30 på TV4  och matchen börjar inte förrän kl. 16:00 svensk tid. Här lagens potentiella startelvor, odds och speltips inför VM-finalen. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply