Spansk lekstuga i Gelsenkirchen

Så var det slutligen dags för Schalke och Real Madrid att återigen kliva in i Champions League och slåss om en kvartsfinalplats. Trots att spanjorerna var självklara favoriter innan matchen trodde flera att Bundesliga-fyran skulle kunna skrälla på hemmaplan, något som tidigt avfärdades.

Det var den kritiserade Karim Benzema som inledde målskyttet redan efter dryga kvarten. I ett misslyckat försök till väggspel med Gareth Bale hamnade Cristiano Ronaldos klack i stället mitt framför fransmannen, som enkelt placerade in bollen i det högra hörnet. Kort därefter var det dags för Benzema igen som denna gången assisterade till Bales snygga slalomåkning mellan Schalke-försvaret.

Det var däremot tyskarna som hade den farligaste chansen inledningsvis. Superlöftet Julian Draxler fick chansen men Iker Casillas stod i vägen och visade varför han ska vara förstavalet i Real-målet. 

Spänningen infann sig aldrig och Ronaldos 3-0-mål eller Benzemas rundning av målvakten Ralf Fahrmann gjorde inte saken bättre heller. Spanjorerna hade total kontroll på matchen och visade varför man leder La Liga. Även Bale och Ronaldo fick bli tvåmålsskyttar när de gjorde mål i den 69:e respektive 89:e minuten.

Schalke fick ett plåster på såren på övertid när den förre Real Madrid-spelaren Klaas Jan Huntelaas drog till på volley och spräckte Casillas långa svit utan insläppta mål. Slutresultatet stannade på 1-6 med fördel Real Madrid inför det andra mötet den 18 mars.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply