Uppgifter: Alvaro Morata till Real Madrid

Uppgifter: Alvaro Morata till Real Madrid

Madrid sägs vara beredda med ett erbjudande

Efter en längre tid av rykten ser det ut som att affären går mot ett slut, då rapporter i Spanien säger att Real Madrid är beredda att aktivera sin återköpsklausul och köpa tillbaka Juventusanfallaren Alvaro Morata.

Real Madrid har under en längre tid kopplats ihop med ett återköp av deras numera framgångsrike anfallare Alvaro Morata. Morata gick till Juventus från Real Madrid för två somrar sedan och har fått åtnjuta två ligavinster såväl som italienska cupen- och supercupenvinster.  Morata har gjort stor succé i den italienska ligan och har trivts jättebra. Madrid var dock noga med att lägga in en återköpsklausul i spanjorens kontrakt, någonting som de nu vill aktivera och utnyttja skriver den spanska tidningen Marca.

– Real Madrid har informerat oss om deras intention att utnyttja deras rätt att köpa tillbaka, sade Giuseppe Marotta, Juventus sportdirektör.

– Vänta bara tills erbjudandet är officiellt, fortsatte han.

Real Madrids intentioner med ett återköp av Morata sägs vara att de antingen väljer att behålla spelaren, som de kommer behöva betala ungefär 30 miljoner euro för, eller sälja honom vidare till andra intresserade klubbar i till exempel Premier League. Moratas två säsonger i Juventus har sett honom medverka i 93 matcher, med 15 respektive 12 mål över de två åren.

Anfallaren är även en vital del av Spaniens EM-trupp som ikväll kommer ta sig an Kroatien i grupp D:s sista gruppspelsmatch. Spanien leder för närvarande gruppen med 6 poäng och anfallaren har redan lyckats göra två mål för spanjorerna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply