Real Madrid och Manchester City i kamp om Kylian Mbappé

Real Madrid och Manchester City i kamp om Kylian Mbappé

Kylian Mbappé kan bli världens dyraste spelare

Enligt brittisk media vill de båda klubbarna betala en rekordsumma för att värva fransmannen efter den fina säsongen han har bakom sig i AS Monaco.

Det är ingen hemlighet att Real Madrid jagar Kylian Mbappé och att man är beredda att göra allt för att köpa loss fransmannen. Anfallaren slog igenom i Monaco under den gångna säsongen och efter endast några månader som startspelare drog ryktena igång. Det är speciellt i Champions League som Mbappé utmärkt sig och nu kan spelaren lämna klubben från Furstendömet för spel i Spanien – eller England.

Real Madrid är de som varit på tapeten under en längre tid men nu har en ny klubb lags sig in i jakten på Mbappé. Enligt franska Téléfoot ska anfallaren även finnas på önskelistan för Pep Guardiola Manchester City och spelarens prislapp kan komma att ligga på minst 120-130 miljoner euro. För endast några dagar sen gjorde City klart med Bernardo Silva från Monaco och nu hoppas man kunna få till en ny affär med Monaco.

Mbappés kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2019.

SE ÄVEN: LISTA: Världens dyraste spelare under 18 år

SE ÄVEN: LISTA: Dyraste U21-spelarna i historien

City vill även värva Donnarumma

Manchester City värvar många och dyra spelare men en position man inte lyckats speciellt bra med är målvaktspositionen. Inför den gångna säsongen hämtade man in Claudio Bravo och skickade iväg Joe Hart, ett drag som Guardiola skulle få sota för. Man har därefter kontaktat flera agenter och representanter för en målvaktsvärvning och nu har man fäst blickarna på Gianluigi Donnarumma.

Det har tidigare talats om en flytt till Manchester United, som sägs vara ute efter en ersättare till David De Gea, som ser ut att lämna för Real Madrid.

Nu skriver Tuttosport att United får konkurrens på marknaden av lokalrivalen Manchester City. Enligt källan har Pep Guardiola identifierat italienaren som en långsiktig värvning och kommer att försöka värva honom under sommarens transferfönster. Det ska handla om ett bud värt omkring 70 miljoner euro och skulle det nobbas är man redo att höja sitt bud ytterligare för att få till ena affär med Serie A-klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply