Pique: ”Neymar vet inte vad han ska göra”

Neymars framtid i Barcelona är högst osäker

Ryktena om Neymar och hans framtid i Barcelona har blossat upp rejält denna veckan och en hel del talar för att Paris Saint-Germain är hans nästa klubb. Gerard Pique förklarar nu till pressen att Neymar inte vet vad han ska göra.

Det finns ingen återvändo. Neymar kommer lämna Barcelona när PSG betalar spelarens utköpsklausul den kommande veckan. Så ska brasilianaren informerat sina lagkamrater under fredagskvällen. Efter att ha rykt ihop med Nélson Semedo under en träning för ett par dagar sen har förhandlingarna eskalerat och nu återstår det endast några dagar innan Neymar lämnar Barcelona och skriver på för Paris Saint-Germain. Så sades det igår från spansk media, men karusellen är inte över.

Nu kommer det nya uppgifter från Spanien där lagkamraten Gerard Pique avslöjar att Neymar är kluven och att han inte vet vad han vill göra. Dani Alves, Neymars förre lagkamrat och numer i just PSG, säger också att han försöker hjälpa Neymar fatta rätt beslut.

”Vill hjälpa honom”

Det är i en intervju med ESPN som Pique förklarar hela situationen som numer kryllar över hela världen.
– Neymar och jag är väldigt nära och jag vill att han ska stanna. Just nu vet han inte vad han vill göra och vi försöker hjälpa honom, de från laget som är närmst honom, att göra rätt beslut. Han får välja vad han vill ha, pengar eller titlar.

Även Dani Alves, tidigare i Barcelona och nu i PSG, vill hjälpa Neymar.
– Det är ett viktigt beslut för honom och det är ett beslut som män måste göra. Han är en av mina bästa vänner och jag vill alltid ha honom vid min sida, men jag kan inte bestämma. Om jag kan ge ett råd till honom är det: var modig, världen tillhör de modiga.

Det går snack om en flytt värld runt 2 miljarder för Neymar, om han nu väljer att lämna istället för att stanna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply