Pique bekräftar – lämnar spanska landslaget

Mittbacken ändrar sig inte – slutar i Spanien efter Rysslands-VM

Det var i samband med VM-kvalmatchen mot Albanien den nionde oktober som Pique sa att han tänker sluta i landslaget. Nu bekräftar han att slutet närmar sig i ”la Roja.

Det har blivit 76 landskamper, ett VM-guld och ett EM-guld för Barca-mittbacken. Men trots framgångarna kan inte Gerard Pique sammanfatta sin landslagskarriär som perfekt.

– Jag har fått utstå mycket kritik för min kärlek till Katalonien, något som inte varit enkelt, säger han enligt Barcelona-baserade Sport.

Slutar efter VM

Det var efter den senaste kvalmatchen mot Albanien som bägaren rann över den spanske försvararen. Spansk media, och framför allt nyhetssajten OK Diario, påstod att Pique hade slitit av det spanska emblemet från landslagströjan, något som Pique själv beskrev som lögner och en kampanj emot honom.

– Det fanns inga bevis på att jag hade gjort det. Allt var bara ett påhitt, vilket gör mig oerhört besviken, säger mittbacken.

Pique påstår dock inte att han officiellt sa att han tänkte sluta i landslaget i samband med Albanien-matchen. Men inför Champions League-matchen mot Manchester City ikväll bekräftade dock försvararen det hela.

– Jag gick inte ut med det då, jag ville inte ta fokus ifrån vår vinst, men ja – det är så det ligger till. Jag kommer att sluta efter VM i Ryssland, sa han tidigare under dagen på en presskonferens i Barcelona.

Förnekar ilska mot Spanien

Men att hans avslut i det spanska landslaget skulle bero på en ilska mot det spanska landslaget förnekar Barca-spelaren.

– Nej, jag slutar eftersom jag inte känner samma motivation som tidigare.

Spanien delar just nu förstaplatsen i VM-kvalgruppen tillsammans med Italien.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply