Officiellt: Julen Lopetegui tar över det spanska landslaget

Officiellt: Julen Lopetegui tar över det spanska landslaget

Den gamle målvakten tar över Spaniens landslag

Det spanska fotbollsförbundet bekräftade idag att den före detta Portotränaren Julen Lopetegui kommer att ta över Spaniens landslag efter Vicente del Bosque.

Det spanska landslaget har gått lite upp och ner på senare tid. Efter deras starka period mellan 2008 och 2012 där de vann EM 2008 och 2012 samt VM 2010, har deras prestationer sjunkit märkvärt. VM 2014 i Brasilien gick inte särdeles bra och samma visa var det nu i EM 2016 i Frankrike. Det har varit många arga och frustrerade miner och som en konsekvens av detta avgick landslagets förbundskapten Vicente del Bosque.  Sedan dess har det spanska fotbollsförbundet försökt att hitta en ersättare till tränaren, som tränade landslaget mellan 2008 och 2016 och var den som ledde laget till dessa stora titlar i början av hans ledarskap.

Idag presenterade förbundet att en ersättare är funnen och det blir Julen Lopetegui, som senast tränade Porto i två år, detta har det spanska fotbollsförbundet presenterat på sin hemsida. Spanjoren kommer att bli presenterad ikväll 18.30 i Las Rozas. Lopetegui är gammal målvakt och har spelat i många olika lag, däribland Real Madrid, Barcelona och Rayo Vallecano. Som tränare har han varit aktiv i Rayo Vallecano, Real Madrids B-lag samt ett antal U-lag i Spanien, däribland U-19 och U-21 som han ledde till europeiska titlar.

Han har även fått representera sin nation Spanien vid ett flertal tillfällen, bland annat under VM 1994. På klubbnivå har han varit med och vunnit titlar som La Liga, Copa del Rey och spanska supercupen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply