Officiellt: Gayá förlänger med Valencia

Officiellt: Gayá förlänger med Valencia

Gayá skriver nytt kontrakt med Valencia

Spelaren som jagats av flera storklubbar från de största ligorna har skrivit på ett nytt kontrakt med Valencia.

Under de två senaste åren har José Gayá varit ett namn som som kopplats ihop med de största klubbarna. Allt från Real Madrid till Paris Saint-Germain har hört av sig om att värva den nu 23-årige spelaren men ingen har lyckats trots flertalet försök. Det är framför allt Real Madrid som ska ha visat intresse för ytterbacken men Gayá har hela tiden stannat på Mestalla. Den tidigare utköpsklausulen har legat på 60 miljoner euro men nu har spelaren skrivit på ett nytt kontrakt med ‘Los Che’.

Valencia bekräftar nämligen att Gayá förlänger kontraket med ytterligare tre år och kommer stanna i klubben till och med sommaren 2023. Utköpsklausulen höjs även till 100 miljoner euro för att försöka hålla de största klubbarna borta från att köpa loss spelaren under de kommande åren. Den tidigare klausulen skulle komma att sänkas från 40 till 30 miljoner euro denna sommaren men då de båda parterna vill fortsätta tillsammans har man nu skrivit på ett nytt kontrakt.

Totalt har det blivit 146 matcher för Gayá i Valencia som kommer från klubbens ungdomskategorier. Han gjorde sin första match i A-laget säsongen 2012/2013.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply