Lionel Messi till Manchester City?

Öppnar för en flytt till England

Efter 11 år i Spanien kan Lionel Messi överväga en flytt till England och bland alla intresserade klubbar sägs nu Manchester City vara den senaste, och villiga att lägga upp mycket pengar för argentinaren.

Lionel Messi är öppen för att flytta till Manchester City, en flytt som skulle ge honom en veckolön på hela 800.000 pund. Representanter för Messi skall ha haft diskussioner om en eventuell flytt till City, något som skulle innebära att 28 åringen skrev på ett kontrakt värt runt 40 miljoner pund per år, enligt tidningen The Sun. Barca-spelaren skulle få ungefär 32 miljoner pund för att spela och resten skulle vara bildrättigheter och bonusar. City ska ha fått bekräftelse på att Messi är redo att avsluta sin tid i Spanien efter 11 år – där hans nuvarande kontrakt på 500.000 pund i veckan går ut 2018.

Trots en utköpsklausul på 250 miljoner pund sägs de spanska mästarna vara öppna för en mer realistisk summa på 120 miljoner pund för den fyrfaldiga Ballon D’Or vinnaren. Barcelona ska ha prioriterat förnyelsen av Neymars kontrakt över Messis kontrakt, något som argentinaren såg som en förolämpning. Det faktum att både han och hans pappa har haft så mycket problem med skatten sägs också vara en anledning till hans flyttankar.

Messi och Guardiola – en bra duo

Hierarkin i Manchester City sägs kunna betala hela den här affären på grund av den nya TV överenskommelsen som börjar nästa säsong och ska vara värd upp till 150 miljoner pund per säsong för mästarna. Det skall även finnas en annan tanke med värvningen, då en värvning av Messi skulle förbättra Citys chanser att få Pep Guardiola att skriva på för nästa säsong, eftersom duon hade en otrolig tid på Camp Nou tillsammans. Som vi har rapporterat om tidigare här på Silly Season Sverige, så finns det en chans att Guardiola också överväger en flytt till Eastlands.

Manchester Citys exekutiva chef Ferran Soriano och direktör Txiki Begiristain sägs ha en bra relation med Messi och hans pappa, som är hans agent, från deras tid i Barcelona och diskussioner parterna emellan sägs ha varit positiva, dock är de bara i inledningsfasen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply