Zidane: “Ju snabbare han lämnar Real Madrid, desto bättre”

Zidane: "Ju snabbare han lämnar Real Madrid, desto bättre"

Zidane bekräftar att Gareth Bale lämnar Real Madrid

Klubbens franske tränaren uttalade sig om Gareth Bales framtid under en presskonferens under natten till söndag. Zidane var där väldigt klar med walesarens status i Real Madrid.

Att Gareth Bale kan lämna Real Madrid har varit på kartan under en längre tid. Walesaren är långt ifrån någon favorit hos Zinedine Zidane och under det senaste halvåret har flera konstiga beslut kring Bale tagits. Nu bekräftar tränaren att spelaren inte finns med i klubbens planer. Detta efter att Bale inte var uttagen i nattens förlustmatch mot Bayern Munchen i International Champions Cup.

– Bale var utanför truppen för att Real Madrid jobbar för att han ska lämna. Det bästa var om han skulle lämna imorgon. Det är inget personligt då jag inte har något emot honom, men det är jag som tar besluten. Vi har kommit till en punkt där vi behöver förändring och att han lämnar är bra för alla parter. Att han lämnar är ett beslut av både tränaren och spelaren som känner till hur situationen ser ut, sa Zidane efter matchen mot Bayern Munchen.

Real Madrid ska enligt Diario AS kräva 130 miljoner euro för att släppa Gareth Bale i sommar, en prislapp som Real Madrid kan tänka sig att sänka. Spelaren har kontrakt med Real Madrid till och med sommaren 2022. Walesaren skrev på sitt senaste kontrakt sommaren 2016.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply