Valencia sparkar Nuno – vill ha Ancelotti

Valencia sparkar Nuno - vill ha Ancelotti

Ancelotti ersätter Nuno i Valencia?

Sent på söndagskvällen meddelade Valencias tränare Nuno Espirito Santo att han lämnar uppdraget som tränare i Valencia, detta på presskonferensen efter lagets förlust mot Sevilla.

På söndagskvällen spelade Sevilla och Valencia på Ramón Sánchez Pizjuán i Andalusien. Hemmalaget vann matchen med 1-0 efter att Sergio Escudero gjort matchens enda mål, detta på passning av Ever Banega.

Förlusten för Valencia innebar att lagets tränare Nuno Espirito Santo fick lämna sin post med omedelbar verkan och även om det inte var officiellt sa han följande på presskonferensen efter matchen.

– jag pratade både med klubbens ägare Peter Lim och ordförande innan matchen och jag har även gjort det efter. Vi är alla överens om att den situation vi befinner oss i inte är speciellt bra och att vi måste göra det bästa för klubbens framtid, vilket alltid har varit min intention. Jag vill tacka alla spelare som varit i klubben samtidigt som jag vill tacka Peter Lim, som är och kommer fortsätta vara min vän. Jag vill även tacka fansen och jag hoppas att de fortsätter att stötta den yngsta truppen i La Liga. Imorgon kommer vi att berätta mer om det hela, säger portugisen som denna säsong endast vunnit fem av de 13 inledande matcherna, vilket placerar de på nionde plats i ligatabellen.

“Vill att Valencia blir ett europeiskt storlag igen”

Tränaren berättade även att han är väldigt stolt över laget och att han alltid identifierat sig med klubben.

– I matchen fick vi två röda kort mot oss, vilket gjorde det svårt för oss. I Valencia ger ingen upp och hela laget jobbar alltid tillsammans, något som vi även fick se under tiden vi var mindre antalet spelare på banan. jag är ledsen då jag alltid identifierat mig med Valencia CF, vi har uppnått flera mål, därbland har vi slagit klubbens poängrekord i La Liga. Jag vill tacka alla för varje dag som jag spenderat i klubben, det har varit en ära och gjort mig stolt att vara en del av klubben. Jag har pratat med klubbens ägare och ordförande och vi är alla överens om att detta är ett projekt båda för nu och för framtiden. Jag vill inte att detta ska ta slut, jag vill att Valencia ska bli en av de största lagen i Europa igen.

Spekulationerna om en ersättare har redan dragit igång och bland annat nämns Carlo AncelottiFrank Rijkaard och Michael Laudrup.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply