Officiellt: Valencia värvar australiensisk målvakt

bet365

Mathew Ryan skriver på för Valencia CF

Klubben har offentliggjort köpet av målvakten från Club Brügge och spelaren ansluter direkt på onsdagseftermiddagen.

Valencia CF har hittat en målvakt till Diego Alves, brasilianaren som i slutet av säsongen skadade knäet och sägs bli kort i minst 6 månader. Mathew Ryan som blivit utsedd till den belgiska ligans bästa målvakt två år i rad har skrivit på ett sexårskontrakt med La Liga-klubben som förra säsongen slutade på fjärdeplats vilket gör att de får kvala sig in till årets upplaga av Champions League.

”Följt klubben senaste året”

Austalienaren var väldigt glad över att övergången äntligen blivit av, något som han även berättade inför pressen.

”Jag är väldigt glad och ser fram emot att komma till en så pass stor klubb som Valencia. Jag vet att det är ett viktigt lag i världsfotbollen och flytten är ett stort steg i min karriär som fotbollsspelare. Självklart följde jag klubben förra säsongen och de har fantastiska spelare på samtliga positioner. De hade en fin säsong och slutade på fjärde plats, vårt viktigaste mål denna säsong är att ta oss till Champions League.

Klubbens ordförande LayHoon Chan, uttalade sig även om nyförvärvet och hans meriter.

”Det har inte varit lätt att hitta en målvakt i Champions League-klass. Mather må vara ung men väldigt ambitiös och en spelare med stor potential. Han har tidigare rutin från internationellt spel då han bland annat spelade VM förra året i Brasilien. Vi tror att han kommer att vara en avgörande faktor för Valencia CF” berättade Chan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply