Uppgifter: Newcastle nära att värva Kieran Trippier

Uppgifter: Bruno Guimarães förlänger

Kieran Trippier har kan vara inne på sin sista tid i Atlético Madrid. Enligt flera medier ska Newcastle United vara nära en värvning av engelsmannen då man presenterat ett bud.

Redan i somras sades Kieran Trippier, 31, vara på väg tillbaka till Premier League efter två säsonger i Atlético Madrid. Då var det Manchester United som presenterade ett bud på spelaren, ett bud som spanjorerna dock tackade nej till. Nu kommer uppgifter om att det istället kan bli en flytt i vinter men inte till The Red Devils, istället är det Newcastle United som sägs vara på väg att bli spelarens nästa anhalt.

Enligt flera medier, bland annat både Sky Sports och The Athletic ska Newcastle United ligga i förhandlar med Atlético Madrid och att engelsmännen ska vara övertygade om att man kommer få till en affär.

Tidigare har Atlético Madrid sagts kräva 23 miljoner pund samtidigt som Newcastle ska vara beredda att betala 13 miljoner. Det återstår att se vad prislappen landar på för Trippier som har 18 månader kvar på kontraktet med de regerande La Liga-mästarna.

På lördagsförmiddagen uttalade sig Atlético Madrids tränare Diego Pablo Simeone och bekräftade då att Trippier kan komma att lämna klubben.

– Vi har alltid levt med denna situation där väldigt bra spelare som är viktiga för oss kunnat lämna. Det är spelarens beslut om han vill lämna eller inte och vi måste anpassa oss till det som händer. Jag som tränare har berättat för Tripper hur viktig han är för laget. Vi kommer att agera beroende på vad som händer, säger Simeone enligt Diario MARCA.

Trippier kom till Atlético Madrid under sommaren 2019 och har stått för 11 assist på 85 matcher.

SE ÄVEN: Uppgifter: Juventus överens med Barcelonas anfallsstjärna

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply