• Error, no group ID set! Check your syntax!

Tianjin Quanjian fortsätter jaga storspelare – ute efter Costa, Cavani och Benzema

Vägrar ge upp – vill värva stornamn innan säsongen drar igång

Den kinesiska ligan med sina klubbar fortsätter att satsa under januarifönstret. Nu uppger Tianjin Quanjian att de har velat värva några av Europas största anfallsstjärnor.

Ryktena har haglat som spön under de senaste veckorna, och till och med månaden, då Chelsea-stjärnan Oscar skrev på för en klubb i Kina. Även sedan Carlos Tevez gjorde det och blev världens bäst betalda spelare. De kinesiska klubbarna har värvat flitigt och än så länge finns det inga tendenser på att hetsen från lagen från öst skulle vara på väg att avta.

Nu kommer ytterligare uppgifter som bekräftar det. Enligt Sky Sports, som citerar kinesisk lokal-TV från Tianjin, har klubben gjort anspråk på fyra av de kanske största anfallarna inom den europeiska toppfotbollen just nu.

Regeländringarna komplicerar

Det enda som stod i vägen för klubben skulle värva någon av giganterna var de nya reglerna i Kina som innebär att ett lag max får ha tre spelare från utlandet som startar per match.

– Om reglerna hade varit som förra året hade vi gjort en rejäl satsning i år, men nu ser det ut som det gör och vi får anpassa oss efter det, säger mångmiljardären och klubbpresidenten Shu Yuhui.

Enligt Sky Sports handlade det om någon av Diego Costa, Edinson Cavani, Radamel Falcao och Karim Benzema som klubben ville värva. Nu ser det dock ut att bli fler spelare från Kina istället.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply