Uppgifter: Guardiola skriver förkontrakt – får monsterlön

bet365

Guardiola lämnar efter säsongen

BeIN Sports avslöjar under lördagskvällen att Pep Guardiola har skrivit ett förkontrakt med en engelsk klubb.

Det har länge pratats om Pep Guardiola ska stanna i Bayern München eller om han lämnar efter säsongen och nu verkar det hela ha kommit till ett slut. Det är ingen hemlighet att man trots flera titlar under Peps ledning kan komma att genomgå ett tränarbyte. Guardiola har ofta kritiserats av gamla legendarer och experter för att förstöra det Bayern som Jupp Heynckes byggde upp. Spanjoren har bland annat fått höra att han har gjort Bayern till ett tråkigt lag och att inte vet hur man bygger upp ett försvarsspel. Det hela blev inte bättre efter förlusten mot Barcelona i veckan när man åkte på en 3-0-förlust på Camp Nou.

Förkontrakt med Manchester City

Enligt beIN Sports ska den före detta Barcelona-tränaren ha skrivit ett förkontrakt med Manchester City inför nästa säsong. I den engelska klubben finns sen innan Aitor ’Txiki’ Begiristain som var sportchef under tiden Guardiola var i Barcelona. Det är fortfarande oklart hur kontraktet ska ha sett ut men troligen ska samtliga parter ha varit nöjda vid första förslaget.

Pellegrini får gå

I och med Guardiolas förkontrakt kommer Manuel Pellegrini att lämna klubben efter säsongen. Eastlands-klubben har denna säsong inte lyckats utmana Chelsea i titelracet och man åkte även ut ur FA-cupen mot Championship-laget Middlesbrough. Uttåget i Champions League var det som fått den engelska klubbledningen mest. Det var inte att man åkte ut som gjorde ledningen missnöjda. Man såg även väldigt svaga ut i båda matchena och tillslut kunde katalanerna vinna dubbelmötet med totalt 3-1.

Många sägs acceptera att Pellegrini fortsätter trots att man inte vunnit några titlar denna säsong men frågan kvarstår: ’Vem kan göra ett bättre jobb?’.

Denna säsong vann Guardiola ligan med den tyska storklubben.

UPPDATERING: Senare på lördagskvällen berättar Cadena SER under matchen mellan Barcelona och Real Sociedad att Guardiola kommer att tjäna 22 miljoner euro per säsong.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply