Ter Stegen har tröttnat på sin situation

FC Barcelonas tyska målvakt Marc-André ter Stegen har åkt in och ur startelvan under sin första säsong i Spanien. Den situationen är han inte nöjd med förklarar han till den tyska tidningen 11Freunde.

När Victor Valdes och José Pinto lämnade Barcelona i somras bestämde sig klubben för att satsa på två stornamn inom målvaktsvärlden: Claudio Bravo från Real Sociedad och Marc-André ter Stegen från Borussia Mönchengladbach. Tanken var att Bravo skulle börja vara förstemålvakt och supertalangen ter Stegen skulle matchas in successivt som nummer 1. Nu, nästan ett år senare, har Bravo spelat förstafiolen oftast och ter Stegen har åkt in och ur startelvan under hela säsongen. Det är tysken inte alls nöjd med avslöjar han till 11Freunde.

“Situationen är inte toppen och det är ingen hemlighet”

– Situationen är inte toppen och det är ingen hemlighet. Självklart vill jag spela varje match. Men Bravo och jag har inga problem utan visar respekt för varandra. Även om jag aldrig skulle önska något dåligt för honom så ska jag försöka att ta hans plats, säger ter Stegen till 11Freunde och fortsätter ändå visa respekt, både mot Bravo och Barcelona:

– Jag känner mig inte på något vis som en andramålvakt. Jag har aldrig sett en andramålvakt spela så regelbundet i Champions League. Det är normalt att Barcelona behöver mer än en topp-målvakt, avlutar tysken med.

Framtida supermålvakten ter Stegen

I flera år har ter Stegen krönts som en av framtidens supermålvakt och Manuel Neuers arvtagare i det tyska landslaget. Därför var Barcelona överlyckliga med att ha lyckats köpa 22-åringen för blotta 110 miljoner kronor, en summa som andra klubbar var beredda att överträffa. Utköpsklausulen ligger dessutom på makalösa 80 miljoner pund, alltså drygt 700 miljoner kronor.

Ter Stegen har ännu inte fått stå i La Liga utan har endast fått stå i spanska cupen och i Champions League, där han har imponerat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply