Liverpool förhandlar med Real Madrid – Sänker budet

Liverpools bud på Asier Illarramendi har sänkts

Den spanska mittfältsstjärnan Asier Illarramendi ser ut att lämna Real Madrid, ännu är det oklart vart han hamnar men huvudkandidaten är Liverpool.

Normalt i en förhandling om en spelare finns det ett bud från köparen och ett pris från säljaren. Under själva förhandlingen så höjer köparen budet och/eller så sänker säljaren priset. När köparens bud matchar säljarens godkända pris kan övergången ske, men det är som sagt bara i normala fall.

Förhandlingen om spanjoren Asier Illarramendi är långt ifrån normal. Liverpool hade budat 190 miljoner kronor för mittfältaren, ett bud som Real Madrid övervägde. Kanske skulle spanjorerna accepterat budet tidigt, nu har Liverpool nämligen sänkt budet med 45 miljoner kronor (nya budet är 145 miljoner kronor).

Hänger ihop med annan affär

Anledningen till att Liverpool sänker sitt bud har ingenting med deras värdering av Illarramendi att göra. Det handlar istället om Madrids senaste nyförvärv, Mateo Kovacic. De båda spelarna är centrala mittfältare och idén var att Real skulle sälja Illarramendi för att ge plats åt Kovacic. Madridklubben fick in Kovacic men har ännu inte sålt spanjoren, de har med andra ord ett överflöd på den positionen som de inte hade räknat med.

Detta vet Liverpool som utnyttjar det nya förhandlingsläget genom att sänka budet. En annan klubb som varit intresserade av mittfältaren är Real Sociedad, även de ska ha sänkt budet precis som Liverpool.

Vart vill spelaren själv gå, till Liverpool eller Real Sociedad? Ingen av dem utan han vill stanna kvar i Madrid, i alla fall enligt Marca. Det återstår att se om han kan övertala klubben att behålla honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply