Barca-representanten: “Messi vore ingenting utan Pique, Iniesta, Suarez och Neymar”

“Lagkamraterna lyfter Barca”

Barcelona har gått lite trögt den här säsongen, men Lionel Messi har dock fortsatt presterat på toppnivå. Dock passar Barcelona-representanten på att poängtera att Barcelona är ett lag, och Messi är i starkt behov av sina lagkamrater.

Det har varit cirkus kring Lionel Messis framtid en längre tid nu. Ryktena har haglat under hela hösten och vintern om var den lille argentinaren kommer spela kvar i Barcelona när hans kontrakt går ut 2018. Engelsk och spansk media har placerat honom i Pep Guardiolas Manchester City men Barca-tränaren Luis Enrique har dementerat uppgifterna.

Under gårdagen sa Barcelonas generaldirektör, Oscar Grau, att Messi eventuellt skulle kunna behöva lämna på grund av att kontraktsförlängningarna med Neymar och Suarez inte gav utrymme i budgeten för Messis lön.

“Behöver Pique och Neymar”

Nu fortsätts det diskuterat om Messi. Direkt efter Copa del Rey-lottningen, där Barcelona kommer få möta Real Sociedad, sa en representant för klubben, Pere Gratacós – som gjorde över 300 karriärmatcher i Spanien – att Lionel Messi är så bra som han är på grund av hans lagkamrater.

– Missförstå mig inte. Lionel Messi är en fantastisk spelare, världens bästa, men han skulle inte vara någonting utan lagkamrater som Pique, Neymar, Suarez och Iniesta, sa Gratacós till den Madrid-baserade tidningen Marca efter cup-lottningen.

Barcelona ligger för tillfället trea i spanska La Liga och har avancerat till åttondelsfinal i Champions League efter att ha kommit etta i gruppen, före Manchester City, Celtic och Mönchengladbach.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply