Alexander Isak öppnar för flytt till Premier League

Alexander Isak öppnar för flytt till Premier League

Alexander Isak spelar för närvarande i spanska Real Sociedad men har ryktats jagas av klubbar i engelska Premier League. Nu öppnar han för en flytt till de brittiska öarna.

Förra helgen gjorde Alexander Isak, 22, sin 100:e match i Real Sociedad när man kryssade i derbyt mot Athletic Club. Isak gjorde då sitt 38:e mål i La Real, en klubb där han växt som spelare under de senaste åren.

Nu säger den svenske landslagsspelaren att han trivs i norra Spanien, men öppnar för en flytt till Premier League någon gång i framtiden.

– Jag är på en bra plats just nu, jag är väldigt glad. Men en dag skulle det vara trevligt att spela i England också. De har sex eller sju av världens största klubbar, det är en väldigt hög nivå, och självklart skulle det vara ett alternativ en dag, säger Isak till The Independent.

Isak har under hösten haft svårt med målskyttet men har på senaste hittat nätet. Totalt har det blivit fem mål på elva matcher denna säsong.

– Folk kommer alltid att räkna målen, jag vill göra mål, men jag vill vara en modern striker. Jag älskar att spela fotboll och det innebär att vara involverad så mycket som möjligt. Jag tror att det är därför Spanien har passat mig så bra, säger Isak.

Isak har tidigare sagts finnas på önskelistan hos storklubbar som Arsenal, Manchester United, FC Barcelona och Real Madrid.

22-årige Isak har kontrakt med Real Sociedad till och med sommaren 2026. Tidigare har El Diario Vasco uppgett om att spelaren har en utköpsklausul på 90 miljoner euro.

SE ÄVEN: Uppgifter: Arsenal lägger bud på Serie A-stjärnan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply