Zlatan Ibrahimovic: ”Hade föredragit att spela med Wayne Rooney”

Zlatan Ibrahimovic hyllar en annan landslagskapten och anfallare, nämligen Manchester Uniteds Wayne Rooney. Svensken menar att han njuter av att se engelsmannen spela, och att han gärna hade velat vara hans lagkamrat.

BBC har nyligen producerat och släppt en dokumentär om ingen mindre än Englands kanske största landslagsstjärna Wayne Rooney. Här får man följa anfallaren under en säsong i Manchester United, både på och främst utanför planen, där man får se superstjärnans liv bakom kulisserna. Man får bevittna anfallaren umgås med sin familj och vänner, samtidigt som man får hans livshistoria berättad för en som tittare.

”Hade föredragit att ha honom i mitt lag”

I denna dokumentär intervjuas även flera andra storstjärnor inom fotbollen för att ge sin syn på exakt hur stor Rooney är inom fotbollen, och en av dem är den svenske landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic.

– Jag hade föredragit att ha honom i mitt lag i stället för att spela mot honom. Jag har inte haft förmånen att spela med honom men jag njuter av att se honom på planen. Även om jag inte kan spela tillsammans med honom kommer jag fortfarande att titta på honom, säger han i dokumentären.

Ibrahimovic är framförallt imponerad över Rooneys jämnhet under så många år, då han tillhört fotbollseliten under en väldigt lång tid.

– De flesta stora spelare har sina toppar under ett till tre år. Men att fortsätta över fem år, över tio år som Wayne Rooney har gjort är inte enkelt. Det är en daglig press att spela för ett stort lag, säger PSG-stjärnan.

”Rooney gjorde allt jobb medan Ronaldo gjorde målen”

Wayne Rooney spelade under några år tillsammans med superstjärnan Cristiano Ronaldo i Manchester United innan portugisen gick till Real Madrid. Under den tiden menar Ibrahimovic att Rooney var den viktigare av spelarna i duon.

– Rooney springer mycket, han kämpar mycket, han offrar mycket. När han spelade med Cristiano Ronaldo var det Wayne Rooney som gjorde allt jobb och han fick inte det beröm han förtjänade eftersom det var Ronaldo som gjorde alla mål, säger han.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365
bet365