Rafael Benitez var Real Madrids fjärdeval

Tränaren var inte högst upp på Real Madrids tränarlista

I somras anställdes Rafael Benitez som ny tränare för Real Madrid och det var många som undrade varför klubben anställde just Benitez. Nu avslöjar Real Madrids förre president  Ramon Calderon att Benitez var klubbens fjärdeval.

Rafael Benitez anställdes som tränare för Real Madrid i juni 2015 och spanjoren fick en treårskontrakt med storklubben. Flera var dock kritiska till om Benitez verkligen var rätt man för Real Madrid och om hans tränarstil skulle passa in i storklubben.

Det dröjde heller inte länge innan han hängde lös. Redan under tidiga vintern kom det rykten om att Benitez skulle få sparken. Ju längre vintern led desto starkare blev rösterna om Benitez avgång. Till slut fick han kicken i januari och Zinedine Zidane tog över som huvudtränare. Benitez var faktiskt redan rökt från början menar klubbens förra president Ramon Calderon.

Var klubbens fjärdeval i somras

Anledningen till att Benitez inte hade någon ärlig chans som tränare i Real Madrid var på grund av klubben önskelista i somras. Enligt klubbens före detta president Ramon Calderon hade Real Madrid tre namn högre upp på sin önskelista.
–  Benitez var körd redan från första dagen. Anledningen till det var att han inte var den utvalde, han var fjärdevalet. De försökte plocka in Mourinho, men portugisen ville inte återvända. Efter det försökte de få Joachim Löw, men han ville inte komma heller. Den tredje personen de försökte plocka in var Jürgen Klopp, men tysken nobbade också. Så det sista alternativet var Rafa Benitez. De tog in honom trots att han inte passade Real Madrids stil, säger Calderon enligt Goal.com.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply