Laurent Blanc ny tränare för Manchester United?

Laurent Blanc ny tränare för Manchester United?

Sista minuten kandidat för jobbet

Lareunt Blanc ryktas ha kommit in som en sen kandidat i racet, som egentligen bara tillhör Jose Mourinho, om vem som ska komma att ta över Manchester United om Louis van Gaal får sparken.

Paris Saint-Germains tränare Laurent Blanc har kopplats ihop med en möjlig flytt till Manchester United och jobbet som tränare där, skriver The Sun. Under den senaste tiden skall det ha funnits ett visst stöd för den franske tränaren i ledningsrummen på Old Trafford. Blanc, som tidigare spelade som mittback för United, kan ha stöd från många av de högre positionerna och en av dessa anledningar sägs vara Ryan Giggs. Den store United-ikonen förväntas att en dag ta över klubben som tränare men fram till dess vill klubben inte förlora honom.

Det finns rädslor för att Jose Mourinho kan komma att bara ta med sina egna män och kasta ut Giggs, medans Blanc skulle jobba med Uniteds mest värdefulle spelare. Det är dock inte säkert att Mourinho har förlorat racet än. Han har enligt rapporter ett muntligt avtal att ta över klubben till sommaren och det finns till och med ett treårskontrakt på 60 miljoner pund redo. Mourinho sägs ha ignorerat alla andra erbjudanden som han har fått till fördel för United, då han så gärna vill ta över klubben efter Louis van Gaal.

Blanc har varit manager i Paris Saint-Germain sedan 2013 och plockade i helgen upp säsongens andra trofé med PSG efter en 2-1 vinst mot Lille i franska ligacuppfinalen. Ligan är redan klar för klubbens del och nu ska de möta Marseille i franska cupen där en vinst skulle betyda en trippel för andra säsongen i rad. Blanc fick dock en del kritik när PSG åkte ut ur Champions League mot Manchester City, som ikväll tar sig an Real Madrid i det första semifinalmötet. Det är den fjärde gången som det franska huvudstadslaget åker ut i kvartsfinalen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply