bet365

Carlo Ancelotti vill värva Raphaël Varane till Bayern München

Carlo Ancelotti vill värva Raphaël Varane till Bayern München

Ancelotti vill återförenas med Varane i Bayern

Real Madrid-försvararen Raphaël Varane, 23, kan återförenas med sin förre tränare Carlo Ancelotti i Bayern München. Ancelotti har bett Bayerns klubbledning att inleda samtal med Real angående en övergång.

Raphaël Varane, 23, och Carlo Ancelotti, 57, arbetade tillsammans i Real Madrid under åren 2013-2015, då Ancelotti tränade de spanska jättarna. Nu har italienaren tagit över Bayern München – och han kan ta den franske landslagsmittbacken med sig. Duon hade ett lyckat samarbete i den spanska huvudstaden, vilket kan leda till en återförening.

Kan kosta 40 miljoner euro att köpa loss

Varane är, enligt uppgifter från franska Le Parisien, högst upp på Ancelottis önskelista och 57-åringen har bett Bayerns styrelse att påbörja samtal med Real Madrid för att försöka få till en övergång. Övergångssumman kan komma att överstiga €40 miljoner (377 miljoner kronor).

23-åringen har haft svårt att ta en ordinarie plats i konkurrens med Pepe samt lagkapten Sergio Ramos och kan därför tänka sig en flytt. Men även i Bayern riskerar Varane att hamna på bänken, med tanke på den tyska landslagsduon Mats Hummels och Jérôme Boateng.

Skada satte stopp för Varane i hemma-EM

Spanska AS rapporterar dock att Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane är en av Varanes främsta beundrare och att han inte är intresserad av att lyssna på några erbjudanden. Det återstår emellertid att se om den gamle spelarlegendaren står fast vid sin åsikt eller om han går med på en försäljning i sommar.

Varane blev inte uttagen till sommarens hemma-EM på grund av skada, men hade annars haft en given plats i förbundskapten Didier Deschamps startelva. Mittbacken har noterats för sammanlagt 28 A-landskamper sedan debuten i mars 2013.

Två Champions League-titlar i Real Madrid

Fransmannen värvades till Real Madrid 2011 när han lämnade Lens. Under tiden i den spanska huvudstadsklubben har det hittills blivit 150 matcher samt två Champions League-titlar, en La Liga, en Copa del Rey, ett VM för klubblag och en europeisk supercup.

SE ÄVEN: Sju anledningar till att Island är allas nya favoritlag

SE ÄVEN: Wenger kan ta över England

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply