Bekräftat: Real Madrid diskvalificerade från Copa del Rey

Bekräftat: Real Madrid diskvalificerade från Copa del Rey

Officiellt: Real Madrid utesluts från spanska cupen

Efter att ha använt en avstängd spelare i veckans möte med Cádiz står det klart att Real Madrid kastas ut från årets upplaga av Copa del Rey.

Tidigare i veckan inledde Real Madrid sin väg mot titeln i den spanska cupen, Copa del Rey. Detta gjorde man med ett relativt reservbetonat lag där en av spelarna vad 24-årige Denis Cheryshev. Anledningen till att den ryske landslagsmannen skulle komma att spela huvudrollen i veckans match var inte för målet som han gjorde precis i inledningen av matchen, det skulle vara på helt andra grunder.

Anledningen till att Cheryshev var i rampljuset var då han egentligen var avstängd. Anfallaren hade nämligen dragit på sig sin tredje varning i förra årets upplaga av Copa del Rey, då i Villarreal, vilket gjorde att han per automatik blev avstängd en match. De gula korten fanns kvar från förra säsongen och istället för att spelaren stod över veckans match skulle Real Madrid och Rafael Benítez komma att göra ett misstag som kostade de en plats i turneringen.

På fredagseftermiddagen bekräftade det spanska fotbollsförbundets domare, Francisco Rubia att Real Madrid inte kommer att få fortsätta att spela i turneringen.

Kommer överklaga

Den spanska huvudstadsklubben anser dock att man inte gjort något fel och hänvisar till att Villarreal (klubben dit spelaren var utlånad förra säsongen) inte informerat Real Madrid om avstängningen. Man hänvisar även till regelverket där det står att alla gula kort nollställs efter den tredje omgången i turneringen. Detta för spelare i lag som deltog i någon av de första omgångarna. Problemet var att laget gick in i den fjärde rundan och därmed gällde inte reglen då avstängningen handlar om första matchen som laget spelar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply